Søk på bilag

I bildet "Søk på bilag" får du en oversikt over alle bokførte bilag i det valgte regnskapsåret.

Du kan endre regnskapsår i nedtrekksmenyen øverst til venstre. Bildet viser kun bokførte bilag, dersom du også ønsker å vise krediterte bilag huker du av for "Vis krediterte".

Dersom du ønsker å eksportere listen du får frem med ulike utvalg, kan du når som helst trykke på "Eksporter til Excel" oppe i høyre hjørnet, så får du den listen som er aktiv i bildet.

I det øverste feltet kan du søke opp bilag basert på bilagsnummer, kontonummer og beløp. I søkefeltet kan du søke opp bilag basert på fritekst, og hvis du trykker på de tre strekene til høyre i søkefeltet får du opp valg for avansert filtrering.

Her kan du angi hvilken verdi systemet skal søke etter, som for eksempel MVA-kode, og hvilke parametere søket skal baseres på opp mot angitt verdi, som for eksempel at søket skal være lik, inneholde eller være større eller mindre enn.

Dersom du eksempelvis ønsker å finne alle bilag med MVA-kode 5, velger du da MVA-kode, parameteret "er" og skriver "5" i søkefeltet til høyre. Ved å velge "Aktiver søk" blir bilagene da sortert i henhold til angitt filtrering. Du kan legge til så mange filtre som du ønsker.

Verdiene i søkeresultatet som er i blått, er linker til ulike funksjoner. F.eks dersom du klikker på et kontonummer, så kommer du automatisk inn på denne kontoen fra Søk på konto-funksjonen. Klikker du på en reskontro, så blir du tatt med til åpne poster på denne reskontroen. Klikker du derimot på reskontronavnet så kommer du direkte til kunde- eller leverandørkortet.

Søk på bilag.png