Hvordan disponere årsresultat

Regnskapsåret skal avsluttes ved å disponere årets resultat. Normalt vil dette være den siste bokføringen man gjør i dette årets regnskap.

Vi viser til revisor dersom du er usikker på fremgangsmåte eller er usikker på kontobruk.

Disponering av overskudd.

Nedenfor viser vi et eksempel. Vi går inn i regnskapet for 20xx og finner at overskuddet er kr 55 200,10 og vi forutsetter at alt dette skal overføres til egenkapitalen på konto 2050. Føringen blir da slik:

Disponering av underskudd.

Her tar vi utgangspunkt i et årsunderskudd på samme beløp, kr 55 200,10.