Massefakturering

For å massefakturere må det være opprettet en standard utsendingsplan på den aktuelle klienten. For mer informasjon om utsendingsplan, klikk her

Når du har opprettet en faktura i salgsmodulen, kan du massefakturere ved å velge "+ Legg til flere" (1) på kundekortet i fakturabildet.

Du vil da få opp en dialogboks hvor du kan legge til alle kundene som skal motta den aktuelle fakturaen.

Før utsendelse kan du velge å få e-postvarsel når massefaktureringen er fullført ved å huke av for dette (1). Dersom det ikke er satt opp en standard utsendelsesplan for klienten vil du få en advarsel om dette med en link til innstillinger for utsendelse (2).

Du kan også angi informasjon som skal fremkomme på fakturakopiene som sendes til kunder her.

NB: Merk at for at utsendelse for massefakturering skal være vellykket, må det være satt opp fakturablankett i salgsinnstillinger. Les mer om dette her

I neste steg vil systemet gjøre en sjekk på hver enkelt kunde opp mot standard utsendelsesplan. Dersom det mangler informasjon på en kunde, eller denne ikke kan ta i mot noen av formatene angitt i planen, vil dette fremkomme her (1).

Dersom du fortsetter uten å gjøre nødvendige endringer vil fakturaer som ikke kan sendes bli fakturert, men ikke sendt. De må derfor sendes manuelt i ettertid. Det er også mulig å avbryte faktureringen for å legge inn utsendelse på kunden før du fortsetter, eller fjerne fakturaen fra listen ved å klikke på søppelikonet til høyre.

Til slutt vil systemet oppsummere antall faktura og be om bekreftelse på fakturering og utsendelse.

Fra visningsbildet for fakturaer kan du se historikk på tidligere kjørte massefaktureringsjobber ved å velge "Vis massefakturaer" (1).

I innrykksmenyen vil du få en overordnet oversikt over kjørte jobber. Ved å trykke på en av jobbene kan du drille ned for å få en oversikt over utsendelses- og fakturastatus på hver enkelt faktura i jobben.

Dersom jobben fortsatt kjører kan du oppdatere status manuelt ved å velge "Oppdater" (1). Dersom du velger "Se i fakturaliste" vil du aktivere et filter i oversiktsbildet for fakturaer slik at det kun er fakturaer i den valgte jobben som er synlig.