Massefakturering

For å massefakturere må det være opprettet en standard utsendingsplan på den aktuelle klienten. For mer info om utsendingsplan, klikk her

Når du har opprettet en faktura i salgsmodulen, kan du massefakturere ved å velge "Legg til flere" (1) på kundekortet i fakturabildet.

Massefakturering 1.png

Du vil da få opp en dialogboks hvor du kan legge til alle kundene som skal motta den aktuelle fakturaen.

Massefakturering 2.png

Før utsendelse kan du velge å få e-postvarsel når massefaktureringen er fullført ved å hake av for dette (1). Dersom det ikke er satt opp en standard utsendelsesplan for klienten vil du få en advarsel om dette med en link til innstillinger for utsendelse (2). Du kan også angi info som skal fremkomme på fakturakopiene som sendes til kunder her.

Massefakturering 3.png

I neste steg vil systemet gjøre en sjekk på hver enkelt kunde opp mot standard utsendelsesplan. Dersom det mangler info på en kunde, eller denne ikke kan ta i mot noen av formatene angitt i planen, vil dette fremkomme her. Dersom du ønsker å håndtere de fakturaene som ikke vil bli utsendt kan du enten avbryte faktureringen og legge inn nødvendig info på kundekortet, eller fjerne fakturaen fra listen ved å trykke på søppelikonet til høyre.

Massefakturering 4.png

Til slutt vil systemet oppsummere antall faktura og be om bekreftelse på fakturering og utsendelse.

Massefakturering 5.png

Fra visningsbildet for fakturaer kan du se historikk på tidligere kjørte massefaktureringsjobber ved å velge "Vis massefakturaer" (1).

Massefakturering 6.png

I innrykksmenyen vil du få en overordnet oversikt over kjørte jobber. Ved å trykke på en av jobbene kan du drille ned for å få en oversikt over utsendelses- og fakturastatus på hver enkelt faktura i jobben.

Massefakturering 7.png

Dersom jobben fortsatt kjører kan du oppdatere status manuelt ved å velge "Oppdater" (1). Dersom du velger "Se i fakturaliste" (2) vil du aktivere et filter i visningsbildet for fakturaer slik at det kun er fakturaer i den valgte jobben som er synlig.

Massefakturering 8.png