Saf - T import fra Uni Økonomi V3

Du kan ikke ha noen differanser i regnskapet ved generering av SAF-T fil.

Kontroll av bilagsdifferanser fra V3

For at SAF-t eksporten skal ta med seg alle transaksjoner i regnskapet, må regnskapet være fri for bilagdifferanser. Med en kontrollsjekk vil man kunne se om det ligger differanse i regnskapet.

Gå inn på Regnskap - forespørsel og kontrollbilde. Kontroller om det er noen differanse i balanse og resultat, debitor hovedbok og debitor reskontro, kreditor hovedbok og kreditor reskontro.

Dersom det foreligger bilagsdifferanser. Kan man gå inn i rapporter og se hvilket bilag det er differanse på.

Gå inn på regnskapsmodulen, rapporter - mappen avstemming og rapporten bilagsdifferanse. Dersom det ligger differanse, må du korrigere i regnskapet først.

Eksport av SAF-t  filer fra V3

NB! Før du gjør dette bør mva være ferdig oppgjort.

Gå inn på regnskap og periodiske rutiner, trykk på eksport og eksport SAF-t, velg et filområde og trykk på eksporter fil.

Sjekk på nummerserier i Uni Economy

For å sette opp nummerserier, finner du nummerserie oppsettet under innstillinger og nummerserier. Nummerserie oppsettet bør være lik den som ligger i V3.

Import til Uni Economy

Trykk på innstillinger, jobber og saft import. Trykk deretter på last opp fil, velg den SAF-t filen du ønsker å importere. Husk å velge den eldste året først.

Trykk på start import.

NB! Eldste året må importeres først. Du vil da få opp et nytt vindu. Trykk på opprett åpningsbalanse og behold kunde og leverandørnummer. Trykk på ok.

For inneværende år huk av opprett åpningsbalanse, kryss av behold kunde og leverandørnummer. Trykk da på ok.

Vanlige spørsmål ved import av SAF-T.

Jeg har brukt Unieconomy, ført noen bilag i systemet. Kan jeg fortsatt importere inn SAF-T fil fra V3 for å få med regnskapshistorikken som ligger der?

- Det kan gå an, men da må bilagsnummer fra bilagstransaksjoner som ligger i SAF-T filen, være ulik med bilagene som ligger i Unieconomy. Unieconomy importerer kun nye bilagsnummer fra bilagspostene som ligger i SAF-T filen.

Jeg har ikke kjørt ferdig mva oppgjøret i V3, men ønsker å importere SAF-T filer til Unieconomy, går det an? Hvordan blir mva oppgjøret da?

- Unieconomy tar ikke med mva koder fra SAF-T filen, det er for å unngå å bokføre mva på nytt når SAF-T filen importeres inn. Derfor kan man ikke kjøre mva oppgjør i Unieconomy med grunnlag fra mva posteringer som ligger i SAF-T filen!

Du kan uansett fortsatt importere inn SAF-T filer fra V3 selv om mva ikke er oppgjort. Men da må mva oppgjøret manuelt innberettes i Altinn.

Fremgangsmåte:

1. Du må først kjøre mva oppgjør i V3, også kjøre mva oppgjør fra Unieconomy for den samme terminen.

2. Du kan legge manuelt inn mva oppgjøret fra Unieconomy som hovedmelding i Alltinn, så kan du manuelt legge inn tilleggsmelding av mva oppgjøret fra Uni Økonomi V3. Eller du kan summere sammen postene fra Unieconomy og V3 fra mva oppgjøret og legge de inn manuelt i Altinn.

3. Godkjenn mva oppgjøret i Unieconomy.

4. Poster manuelt V3 mva oppgjøret i Unieconomy.

5. Kontroller og avstem mva kontoene og sjekk om mva kontoene er korrekte etter bokføring.