Hvilke avtaler må på plass?

Dette må på plass for at bank skal fungere

Når du skal i gang med Autobank må du følge stegene som beskrevet her hvis dette er en førstegangsaktivering av funksjonen for det aktuelle selskapet. Hvis man allerede har tidligere Autobankavtaler finner man valg om ny avtale via dette bildet.

Det kan allikevel være noen utfordringer rundt hvilke bankavtaler man har og hvilke man trenger, hvor informasjon skal sendes og eventuelt oppsett mot Nets.

Dette er grunnleggende for å komme i gang:

Fra banken trenger man OCR-avtale for innbetalinger (alternativt full innbetalingsavtale for innbetalinger uten KID), en remitteringsavtale for utbetalinger, og eventuelt avtale om sending av kontoutskrifter/saldo for bankavstemming.

Dersom du har en betalingsavtale fra før har du også en ID i Nets. Denne ID-en har banken din tilgang til. Dersom du har denne ID-en knyttet mot en annen autobankløsning, for eksempel Uni Økonomi V3, så er ID-en og avtalen rutet mot "postkassen" til økonomisystemet du har avtale hos. Denne avtalen må banken rute til seg selv slik at ZData – som håndterer sendinger av bankdata for Uni Economy – kan hente og levere filer i banken. Det er først når banken din gir beskjed til ZData at avtalen er OK at du får avtalen aktivert i Uni Economy.

Dersom du ikke har en betalingsavtale med Nets må du fylle ut et skjema for å få deg en NetsID. Under ser du eksempel på utfylling av et slikt skjema:

Punkt 1 og 2.jpg

Punkt 5.jpg

Punkt 6.jpg

Punkt 7.jpg

Punkt 11.3.jpg