Hente skattekort for flere ansatte

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Ansatte. Klikk på Hent skattekort.

NB! Ved årsskifte må du være oppmerksom på hvilket regnskapsår du står i før du henter skattekort

cs.hente skattekort på flere ansatte.UM.1.png

NB! Innhenting av skattekort forutsetter at regnskapssystemet har korrekt oppsett mot Altinn.

2. Marker aktuelt utvalg, og sett hake ved Ta med endrede skattekort dersom du også ønsker å hente endrede skattekort.

Forklaring til utvalgene:

• Alle aktive ansatte (uten sluttdato per i dag): Alle ansatte som ikke har en sluttdato, inkludert tilfeller hvor det allerede er blitt innhentet skattekort samme år.
  • Aktive ansatte uten skatteopplysninger i 2023: Alle ansatte som ikke har en sluttdato, og hvor det ikke foreligger skattekortinformasjon fra før.
  • Ansatte i kategori: Her velges kun ansatte ut ifra kriteriet ansattkategorier.
  • Hent kun endrede skattekort: Kun ansatte som har endret skattekortet siden forrige henting.

cs.hente skattekort på flere ansatte.UM.2.png

3.  Klikk på Send forespørsel til Altinn.

4. Velg fanen Hent skattekort og les inn skattekortet når du har mottatt en returfil fra Altinn. Dersom det står et kryss under kolonnen Innlest er filen lest inn i systemet.

cs.hente skattekort på flere ansatte.UM.3.png

Vær oppmerksom på at denne funksjonen henter en informasjonsfil fra Skatteetaten. Dersom du mistenker at noe er feil skyldes dette sannsynligvis feil i arbeidstakers bestilling av skattekort. Dette må rettes av arbeidstaker.