Godkjenne lønn

Før en bruker kan tildeles lønnsgodkjenning må dette defineres i lønnsinnstillingene. Klikk her for å lese hvordan du aktiverer godkjenning av lønn før utbetaling, og hvordan du videre tildeler brukere rollen som lønnsgodkjenner.

Tildele lønnsavregning til godkjenning

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Lønnsavregning. Velg en lønnsavregning som er opprettet eller klikk på Ny lønnsavregning for å lage en ny.

cs.godkjenne lønn.um.1.png

2. Klikk på Avregn og tildel i bildet for sammendrag.

cs.godkjenne lønn.um.2.png

3. Velg hvilke brukere lønnsavregningen skal tildeles for godkjenning ved å klikke på pilen. Legg til eventuelle kommentarer og klikk på Tildel.

cs.godkjenne lønn.um.3.png

Du kan avbryte tildelingen ved å klikke på nedrekkslisten til høyre og velge Avvis selv.

cs.godkjenne lønn.um.4.png

Hvis den som skal godkjenne lønnen har aktivert varsler for godkjenninger, får vedkommende varsel i toppmenyen ved neste innlogging. Under ser du hvordan personen går frem for å godkjenne lønnen.

Godkjenne lønn

1. Gå til Nøkkeltall i venstremenyen og velg Godkjenninger. Alternativt kan du gå til varslinger i toppmenyen og velge aktuelt varsel for godkjenning.

2. Klikk på Se detaljer for å få oversikt over lønnsmottakere. Klikk på Godkjenn for å godkjenne lønnsavregningen. Klikk på nedtrekkslisten til høyre for Godkjenn og velg Avvis for å avvise lønnsavregningen.

cs.godkjenne lønn.um.5.png

Dersom du velger å avvise lønnsavregning ber systemet deg legge ved en kommentar til den som avregnet lønnen. Vedkommende må da nullstille lønnsavregningen og sende den til godkjenning på nytt.