Import av fakturahode via bilagsimport

I importsentralen kan du importere fakturahoder på utgående faktura. Dersom filen inneholder rec 80 (fakturahode) og rec 81 (varelinjer) kan du benytte fakturaimport, men dersom den kun inneholder rec 60 (bilag) og/eller mangler rec 81 (varelinjer), må fakturahoder opprettes via bilagsimport – som skissert her.

1. Gå til Innstillinger i toppmenyen og velg Importsentral.

2. Velg Bilag og klikk på Last ned mal for å laste ned en Excel-mal for import. Om du har en Uni standard-fil for bilag, kan du gå rett til Importer

CS.Importere faktura via bilagsimport.UM.1.jpg

3. Hvis du skal import ved bruk av Excel-mal, registrerer du aktuelle kolonner med data i malen. Kolonner markert i gult (bilagsnummer, dato, kontonummer og beløp) må fylles ut, mens resterende kolonner i utgangspunktet er valgfrie. Merk imidlertid at du må angi fakturanummer i filen for å opprette bilag. Lagre filen.

4. Klikk på Importer og velg format (det vanligste er Standardisert Excel-format).

5. Velg Importer som bokført, og sett hake ved Opprett faktura. Hvis KID er angitt i filen du skal importere, vil denne informasjonen bli inkludert i faktura. NB: Hvis KID skal genereres, må KID angis under salgsinnstillinger i forkant, og du må også sette hake for Generer KID til faktura.

6. Klikk på Importer bilag.

CS.Importere faktura via bilagsimport.UM.2.jpg