Returnere filer til innboks

Leverandørfaktura og andre bilag som sendes til innboksen i regnskapsmodulen kan håndteres på to måter: Enten kan det brukes som grunnlag i leverandørfakturaflyten, eller som grunnlag for bilagsføring. Hvis filen er i et annet format enn EHF, kan den returneres til innboks dersom dette er ønskelig, for eksempel på grunn av feilslag.

Hvis du har valgt å sende den på flyt for leverandørfaktura, men ikke har lagret føringen enda, kan du enten sende PDF-filen tilbake til innboks ved å velge en hvilken som helst annen funksjon i Uni Economy, eller ved å lukke fanen for leverandørfaktura (1), før du lagrer fakturaen i flyt. Du vil i begge tilfeller få spørsmål om du ønsker å lagre endringene dine, og dersom du velger "Forkast" vil filen legge seg tilbake i innboksen.

Dersom du allerede har brukt filen til å opprette leverandørfaktura, slik at den ligger under statusen "Opprettet" (1), kan du slette vedlegget. Dette gjør du ved ved å trykke på de tre prikkene over bildevisningen av filen (2) og velge "Slett fil" (3). Du vil da få spørsmål om du ønsker å legge filen tilbake i innboks. Filen vil da ligge i innboksen, men selve føringen vil fortsatt være opprettet uten vedlegg og må eventuelt slettes.

Dersom du har valgt å bruke filen som grunnlag for bilagsføring vil denne ligge i innboksen helt til bilaget blir bokført og lagret. For å fjerne filen fra bilagsføring velger du de tre prikkene til høyre på linjen med bindersen som indikerer vedlegg (1) og velger "Slett linje" (2). Alternativt kan du trykke på de tre prikkene øverst til høyre i bildet og velge "Tøm liste". OBS! Hvis filen er brukt i bilagsføring, må du ikke slette filen i bilagsføringsbildet. Den vil da forsvinne helt.

Dersom du har lagret og bokført bilaget med filen som vedlegg, kan du ikke sende den tilbake til systemet fra innboks. Hvis du sletter filen vil den altså ikke legge seg tilbake i innboks, men fjernes fra systemet. Om du har gjort en bokføring i funksjonen "Bilagsføring" med filen som vedlegg, og ønsker å legge denne i innboks på nytt, må du enten printe filen som PDF (1) eller laste den ned (2). Deretter kan du sende den til e-postadressen for selskapet sitt fakturamottak.