Bankavstemming i bruk

Bankavstemming i praksis:

For å gå til bankavstemming, velg Bank → Bankavstemming → Bankkontoer. Klikk direkte på feltet under "Status" eller velg de tre prikkene og "Avstem konto" for å komme inn på den kontoen du ønsker å avstemme: 

bankavstemming1.png

Når man tar i bruk bankavstemming i praksis, vil kontoutskrifter fra bank bli lest inn løpende hvis man har satt opp Autobank med tilhørende filsending for kontoutskrifter. Du finner transaksjoner fra bank på venstre side, og føringene i regnskapet på høyre side. Dersom du ikke har bestilt bankavstemming, men ønsker å ta i bruk funksjonen, kan du klikke her for mer informasjon. Hvis du ønsker å avstemme en annen konto, for eksempel skattetrekkskonto, trykker du på pilen ved siden av valgt konto på banksiden (1).

bankavstemming2.png

Den enkleste måten å lukke poster er å koble dem automatisk ved å bruke "Avstem automatisk" (2). Når du velger denne funksjonen, kommer du videre hvor du kan velge hvor mange dager og maks avvik i kroner som er akseptabelt på postene som matches. Klikk "Kjør automatisk kobling" for å fullføre (3).

bankavstemming3.png

Alternativt kan du klikke på flere poster manuelt, og deretter velge "Avstem" (4). Du kan velge så mange poster du vil, men merk at det ikke er mulig å avstemme dersom det er en differanse mellom avkryssede poster på bank- og regnskapssiden (5). Når du avstemmer, lukkes postene.

bankavstemming4.png

På regnskapssiden kan du gå direkte til bilaget ved å klikke på den blå firkanten med pil (6), eller se/legge til vedlegg ved å trykke på bindersen (7). Dersom du har lukket postene ved en feil, eller dersom det skulle være andre grunner til å åpne postene, er dette mulig ved å klikke på feltet for lukkede poster på regnskapssiden (8), og deretter på den aktuelle transaksjonen (9). Velg "Løs opp alle" (10).

bankavstemming5.png

bankavstemming6.png

Les også:

  • Dersom du skulle mangle kontoutskrifter, enten fordi du ikke ønsker å ta i bruk automatisk bankavstemming, eller dersom det av en eller annen grunn mangler kontoutskrift fra banken, kan dette importeres manuelt. Du kan lese fremgangsmåten på dette her.
  • Dersom det mangler bankposter, eller du av andre årsaker ønsker å opprette manuelle bankposter, klikk her.
  • Dersom du har transaksjoner på banksiden som ikke er bokført i regnskapet, for eksempel renter eller gebyrer, klikk her.
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×