Rapporterings- og analyseverktøy

Oppdag og benytt dataene for å ta veloverveide beslutninger og effektivt styre virksomheten.

I regnskapssystemet Unimicro har du tilgang til et bredt spekter av rapporterings- og analyseverktøy som hjelper deg med å få innsikt i virksomhetens ytelse og økonomi. La oss se nærmere på hvordan du kan utnytte disse verktøyene for å ta informerte beslutninger og optimalisere driften av virksomheten.

1. Oppdag ulike rapporter: Under Nøkkeltall i økonomisystemet finner du rapporter som er kategorisert etter systemets moduler. For å se rapporter for en bestemt modul, klikker du på den relevante fanen øverst i rapportoversikten. Her vil du finne forhåndsdefinerte rapportutdrag som gir deg en omfattende oversikt over virksomhetens økonomi og ytelse.

cs. Rapporterings- og analyseverktøy 1 um.png

2. Tilpass rapportparametere: Når du velger en rapport du ønsker å generere, åpnes en dialogboks som lar deg angi forskjellige parametere for rapporten. Du kan spesifisere relevante data for rapporten, som for eksempel i rapporten Saldobalanse hovedbok. Ønsker du å bruke de samme parametrene hver gang du henter ut rapporten, kan du sette hake ved Husk utvalg. Ved å trykke på Vis rapport får du en forhåndsvisning av rapporten direkte i systemet.

cs. Rapporterings- og analyseverktøy 2 um.png

3. Eksporter og del rapporter: Du har muligheten til å eksportere rapporten til ulike filformater som PDF, Excel eller CSV. Ved å trykke på pilen ved siden av Last ned PDF kan du velge ønsket eksportformat. Dersom du vil ha en ren Excel-fil for avstemming, anbefales funksjonen Oversikt. Vær oppmerksom på at Excel-filen som eksporteres vil ha rapportformat, ikke det rene Excel-formatet.

4. Utforsk rapportformatet: Regnskapssystemet har implementert et rapportformat der rapportene genereres direkte i systemet. Dette gir en jevnere opplevelse og kontinuerlig oppdatering av rapportene. I rapportformatet kan du velge forhåndsdefinerte perioder og forskjellige visningstyper avhengig av rapporten. Du kan filtrere på dimensjoner som Prosjekt og begrense utvalget ved å sette hake ved Fra og Til.

cs. Rapporterings- og analyseverktøy 3 um.png

5. Tilpass rapportinnstillinger: Du kan tilpasse innstillingene for hver rapport ved å klikke på ikonet for innstillinger. Her kan du velge å snu fortegnet og vise kontoer.

cs. Rapporterings- og analyseverktøy 4 um.png

6. Lagre og del rapporter: Som standard vil rapportene lastes ned som Excel-filer når du klikker på Eksport. Du kan jobbe direkte i filen, og den vil bevare oppsett og utseende fra den eksporterte rapporten, inkludert fargekoding av tall.

Ønsker du å lagre rapporten som PDF, klikker du på pilen ved siden av Eksport og velger Forhåndsvis. Rapporten kan også enkelt sendes via e-post.

Regnskapssystemet tilbyr ryddige rapporterings- og analyseverktøy som gir deg innsikt i virksomhetens ytelse og økonomi. Utforsk de ulike rapportene, tilpass parametere, og bruk rapportformatet for å enkelt generere, eksportere og dele rapporter.

Se vår hjelpeartikkel om rapporter