Opprettelse av Regnskapsgodkjente Betalinger (RGB)

Oversikt over flyten tilknyttet opprettelse av Regnskapsgodkjente betalinger

Regnskapsgodkjente betalinger (RGB) lar deg godkjenne betalingen fra regnskapsprogrammet. Alle betalinger godkjennes med BankID.

RGB aktiveres enten (I) ved onboarding av en ny bankavtale eller (II) ved å aktivere dette på en eksisterende avtale.

(I) Ved å fullføre Autobankveiviseren [Ny autobankavtale (RGB)] får man valget om man ønsker å sette opp Autobankavtalen med RGB [Hva er Regnskapsgodkjente Betalinger (RGB)?]. Det er ikke alle banker som støtter RGB pr i dag, og er du usikker på om din bank støtter RGB og du ikke finner den i listen i relatert artikkel må du kontakte banken for å sjekke dette. Dersom banken ikke støtter RGB må du onboarde Autobankavtalen på vanlig måte og huke av for ettergodkjente betalinger i nettbanken:

RGB Bilde 1.png

(II) Det er også mulig å etterregistrere RGB dersom du allerede har en aktiv autobankavtale: [Regnskapsgodkjente Betalinger (RGB): Etterbestilling].

Når Bankadministrator har enten (a) gitt bruker bankbrukerrettigheter [Opprette bankbruker (RGB)] til en annen bruker som så forsøker sende utbetaling til bank, eller (b) selv forsøker foreta første utbetaling på en RgB avtale, vil brukeren bli møtt med følgende melding dersom brukeren ikke har en RGB-kobling fra før:

Bilde 9.png

Herfra blir du sendt videre til Zdata sitt onboardingsvindu. Se stegene under:

Steg 1: Her må man tillate at Zdata får tilgang til personlig informasjon. Klikk på Tillat:

Bilde 10.png

Steg 2: Her gjøres koblingen mellom økonomisystemet og Zdata.

Bilde 11.png

Steg 3: Legg inn informasjon via BankID, BankID på Mobil eller gjennom manuell verifisering.

Bilde 12.png

Når stegene over er fullført vil man kunne sende leverandørfaktura direkte fra økonomisystemet til forfallsregisteret i nettbanken.

Selve utbetalingen gjøres ved at brukeren forsøker å betale en leverandørfaktura og må bekrefte utbetalingen med en kode som blir sendt til registrert telefonnummer. Registeringen med BankID må oppdateres hver 90 dag.

For at brukeren skal motta kode for to-faktor autentisering er det viktig at dette er satt opp under Brukerinnstillinger (Min Profil):

Brukerinnstillinger To-faktor.png