Opprette ny ansatt

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Ansatte. Klikk på Ny ansatt

cs.opprette ny ansatt.um.1.png

2. Skriv inn navnet på den ansatte du skal opprette og klikk på navnet dersom det dukker opp i søket.

cs.opprette ny ansatt.um.2.png

Dersom den ansatte ikke dukker opp i søket, eller du ønsker å fylle inn informasjonen manuelt, klikker du på  +Legg inn ny ansatt manuelt. Legg inn informasjon og klikk på Lagre og Fortsett.

cs.opprette ny ansatt.um.3.png

3. Velg korrekt virksomhet. Dette kan ha innvirkning på arbeidsgiveravgiften når lønn avregnes. Dersom du ikke får opp korrekt virksomhet må du opprette ny virksomhet under lønnsinnstillinger.

4. Legg inn bankkontonummer som den ansatte ønsker å få utbetalt lønn til. Du kan legge inn bankkonto i en utenlandsk bank.

cs.opprette ny ansatt.um.4.pngNB: Det kan være lurt å klikke Lagre endringer mellom hvert felt dersom du må bruke tid på å lete fram informasjon underveis.

5. Fødselsnummer må fylles ut dersom ansattforholdet skal innrapporteres i A-meldinger. Hvis den ansatte har et norsk fødselsnummer vil systemet automatisk fylle ut fødselsdato og kjønn. Dersom den ansatte er utenlandsk må du legge inn D-nummer eller internasjonal ID, og fødselsdato og kjønn må legges inn manuelt.

cs.opprette ny ansatt.um.5.png

6. Legg inn e-postadresse dersom du skal sende ut lønnsslipper via systemet.

cs.opprette ny ansatt.um.6.png

7. Velg om lønnsslippen skal være på norsk eller engelsk. Dersom du lar feltet stå tomt vil systemet generere lønnslipp på norsk.

8. Klikk på Lagre og fortsett. Du vil nå automatisk bli sendt videre for å opprette nytt arbeidsforhold
cs.opprette ny ansatt.um.7.png

Hvis det er blitt gjort en feil ved opprettelse, kan du slette en ansatt. Dette forutsetter at du ikke har registrert noen lønnsposter på vedkommende. Ved sletting vil ansattnummeret bli tilgjengelig for bruk igjen.