Invitere selskap som skal eie lisensen selv

Denne artikkelen gjelder Unimicro Byrå

Når oppdragsavtale og det formelle er på plass, kan du invitere selskaper til å registrere seg i Unimicro, DNB Regnskap eller SpareBank 1 Regnskap. Du sender dem en invitasjonslink via Unimicro Byrå. Når selskapet har registrert seg via denne linken, kan de velge å dele sine data og gi deg tilgang til sitt regnskapssystem.

1. Gå til Prospekter i venstremenyen og klikk på Inviter selskap.

2. Du får nå opp en veileder. Les gjennom informasjonen og klikk på Neste.

CS.UMbyra.Invitere selskap med egen lisens.UM1.jpg

3. Velg en eksisterende kunde eller opprett en ny. Velger du å opprette en ny, må du minimum fylle inn alle feltene markert med stjerne. Klikk på Opprett kunde og gå videre.

CS.UMbyra.Invitere selskap med egen lisens.UM2.jpg

4. Sett hake ved det regnskapssystemet som selskapet skal bruke.

CS.UMbyra.Invitere selskap med egen lisens.UM.3.jpg

5. Du vil nå se en forhåndsvisning av e-posten som blir sendt til kunden/selskapet. Klikk på Send invitasjon.

CS.UMbyra.Invitere selskap med egen lisens.UM.4.jpg

6. Kunden mottar nå en e-post med lenke til innlogging. Ved første gangs innlogging dukker det opp en modal med informasjon om at ditt regnskapsbyrå har bedt om tilgang til denne kundens data. Kunden må da godkjenne dette for å gå videre og akseptere lisens.

7. Når kunden har godkjent, vil du varsles i Unimicro Byrå. Kunden/selskapet vil da være synlig i listen under Prospekter, med status Godkjent av kunde.

8. Du må nå gi deg selv (og ev. andre regnskapsførere i ditt byrå) tilgang til dette selskapet ved å klikke på kolonnen Velg ansvarlig.