Fordele systemkostnader i en kundeavtale

Denne artikkelen gjelder Unimicro Byrå

NB! Dette er kun relevant for dere som har selskaper i regnskapssystemet Unimicro

For å fordele systemkostnader innad i en kundeavtale må aktuelle selskaper kobles til sine respektive kundereskontro. Dersom du ikke har aktivert denne fordelingen, vil systemkostnadene til alle selskaper på en kundeavtale stiles mot hovedselskapet.

Dersom du ønsker å fordele systemkostnader per selskap innad en kundeavtale, går du til Innstillinger i toppmenyen og velger Fakturagrunnlag. Her setter du hake ved Fordel transaksjonskostnader og/eller Fordel brukerlisenskostnader. Brukerlisenskostnader er systemkostnader relatert til sluttbrukere sine produktkjøp av tilganger, mens transaksjonskostnader er systemkostnader knyttet til bruk, som for eksempel autobank og EHF.

Når denne funksjonen er aktivert vil brukerlisenskostnader fordeles likt på aktuelle selskap. Hvis for eksempel en sluttkunde har produktet Fakturagodkjenning på fire selskap i samme kundeavtale, vil hvert selskap bli belastet for en fjerdedel av kostnaden i fakturagrunnlaget. Transaksjonskostnader fordeles basert på det faktiske transaksjonsvolumet i hvert selskap.

CS.Fordele systemkostnader i kundeavtale.UMByra.1.jpg

Tips! Hvis du ønsker å unnlate enkelte kundeavtaler fra fordeling av systemkostnader og stile alle systemkostnader mot hovedkunde fra kundeavtalen, kan dette aktiveres fra det enkelte kundekortet i Unimicro Byrå. Gå til Kunder i venstremenyen, og velg kunden som er hovedkunde i den aktuelle kundeavtalen. Klikk på Lisensinformasjon. Her kan du fjerne hake for fordeling av transaksjonskostnader og brukerlisenskostnader.