Teknisk beskrivelse bilag

Hvis det er første gang du skal importere i Unieconomy, så kan du trykke på linken nedenfor. I linken er det en veiledning i bruken av importsentral.

Kom i gang importsentral

Importfilen er i Excel format.

Feltbeskrivelse:

Bilagsnr

Obligatorisk Numerisk
Dato Obligatorisk DD/MM/ÅÅÅÅ
Kontonummer Obligatorisk Numerisk
Prosjekt   Numerisk
Avdeling   Numerisk
Tekst   Tekst
Beløp Obligatorisk Numerisk
Momskode   Momskode ID
Forfallsdato    DD/MM/ÅÅÅÅ
Fakturanr.   Alfanumerisk
KID   Numerisk

MVA koder (momskode ID):

ID

Tekst

Sats i prosent Mva gruppe
0 Ingen mva (kjøp) 0 Fradragsberettiget innenlands inngående avgift
1 Inng.mva (kjøp) 25 Fradragsberettiget innenlands inngående avgift
11 Inng.mva (kjøp) 15 Fradragsberettiget innenlands inngående avgift
12 Inng.mva (kjøp) 11,11 Fradragsberettiget innenlands inngående avgift
13 Inng.mva (kjøp) 12 Fradragsberettiget innenlands inngående avgift
13 Inng.mva (kjøp) 6 Fradragsberettiget innenlands inngående avgift
13 Inng.mva (kjøp) 12 Fradragsberettiget innenlands inngående avgift
14 Importmva, betalt 25 Fradragsberettiget innførselsmerverdiavgift
15 Importmva, betalt 15 Fradragsberettiget innførselsmerverdiavgift
20 Import av vare, kjøpsfaktura 0 Fradragsberettiget innenlands inngående avgift
21 Import av vare, kjøpsfaktura 25 Fradragsberettiget innenlands inngående avgift
22 Import av vare, kjøpsfaktura 15 Fradragsberettiget innenlands inngående avgift
3 Utgående mva (salg) 25 Innenlands omsetning og uttak
31 Utgående mva (salg) 15 Innenlands omsetning og uttak
32 Utgående mva (salg) 11,11 Innenlands omsetning og uttak
33 Utgående mva (salg) 12 Innenlands omsetning og uttak
33 Utgående mva (salg) 6 Innenlands omsetning og uttak
33 Utgående mva (salg) 12 Innenlands omsetning og uttak
5 Mvafritt salg, innenfor loven 0 Innenlands omsetning og uttak
51 Salg m.omvendt avg.plikt 0 Innenlands omsetning og uttak
52 Salg til utland, ingen mva 0 Innenlands omsetning og uttak
6 Mvafritt salg, utenfor loven 0 Samlet omsetning, uttak og innførsel
7 Ingen mva (salg) 0 Innenlands omsetning og uttak
81 Import av vare, m.fra 25 Innførsel av varer
82 Import av vare, u.fra 25 Innførsel av varer
83 Import av vare, m.fra 15 Innførsel av varer
84 Import av vare, u.fra 15 Innførsel av varer
85 Import av vare, ikke mva 0 Innførsel av varer
86 Import av tjeneste, m.fra 25 Kjøp med omvendt avgiftsplikt
87 Import av tjeneste, u.fra 25 Kjøp med omvendt avgiftsplikt
88 Import av tjeneste, m.fra 12 Kjøp med omvendt avgiftsplikt
89 Import av tjeneste, m.fra 12 Kjøp med omvendt avgiftsplikt
91 Kjøp av klimakvote mm, m.fra 25 Kjøp med omvendt avgiftsplikt
92 Kjøp av klimakvote mm, u.fra 25 Kjøp med omvendt avgiftsplikt

Eksempel innholdet av importfil:

2020-10-23_12-02-24-bilagimport 2.png

NB!

Husk at leverandør, kunder, hovedbok må være registrert i UE før du skal importere inn importfilen.

Hvis ikke prosjekt og avdeling finnes fra før av i UE, så vil prosjekt og avdeling bli opprettet med samme navn som prosjektnummeret

Sjekk alltid logg etter at man har importert, selv om importen viser at den har vært suksessfull.