Repeterende faktura

Før du skal i gang med repeterende faktura må du sette opp utsendelsesplan. Artikkel om hvordan dette settes opp finner du ved å klikke her.

For å opprette repeterende faktura, går du først på Salg → Repeterende faktura (1), og deretter på "Ny repeterende faktura" (2).

Under fanen "Innstillinger" styrer du:

• Hvor ofte faktura skal sendes ut, for eksempel 1 gang per måned.
  • Klargjøringsdager: Antall dager faktura blir generert før neste fakturadato som har forfalt.*
  • Ingen kredittdager: Huk av for dette valget dersom du ønsker å overstyre eventuelle betalingsbetingelser. Må også hukes av for dersom
  • Avtaledato: Brukes for å beregne deler av en måned, hvis pris er brukt som prisfaktor og fakturadato er senere enn avtaledato.**
  • Neste fakturadato: Velg dato for utsendelse av neste/første faktura. Merk at dersom du velger 31. i måneden og har månedlige utsendinger, vil systemet automatisk til justere 30. neste måned (28. for februar). Dette vil ikke bli oppjustert i senere måned.
  • Sluttdato: Her velger du siste dato for den repeterende fakturaen. Dette feltet kan stå tomt dersom den skal genereres kontinuerlig.
  • Maks antall: Dette valget kan benyttes dersom du ikke har satt sluttdato, og definerer hvor mange fakturaer systemet vil generere totalt.

*Eksempel 1: Fakturadato og klargjøringsdager

Ved å sette dato 14.09.21 i feltet "Neste fakturadato", 10 i verdi for "Klargjøringsdager" og huke av for "Ingen kredittdager", vil fakturaen bli produsert 14.09.21 og få forfall samme dato.

**Eksempel 2: Avtaledato og fakturadato

Dersom avtaledato er 20.08.21, første fakturadato er 01.09.21 og prisfaktor er mnd., vil første faktura inneholde de siste 11 dagene av august som en ekstra linje på fakturaen. Det samme gjelder dersom sluttdato faller etter siste fakturadato, da vil de overskytende dagene bli lagt til på den siste fakturaen.

NB: Merk deg her at dette er kun gjeldende om du setter prisfaktor på varelinjer.