E-faktura

Hvordan aktivere E-faktura i Uni Economy

Aktivering av E-faktura

 

  • E-faktura aktiveres via markedsplassen i Uni Economy.

    markedsplass.jpg

aktivere efaktura.jpg

  • Når produktet aktiveres vil det basert på organisasjonsnummer, KID-innstillinger og bankkontonummer registrere en ny avtale hos Nets som gjør det mulig å sende E-fakturaer fra Uni Economy, og registrere nye E-faktura-mottakere.
  • Når produktet er aktivert i vil du motta en epost som startet aktiveringen av E-fakura hos Nets. 

Når E-faktura er aktivert for et selskap vil kunder som betaler en faktura til det aktuelle kontonummeret få forslag i nettbanken sin om å registrere en E-fakturaavtale. Dersom kunden har aktivert "JTTA" (Ja Takk Til Alle) i nettbanken sin, vil det automatisk registreres en E-fakturaavtale.

 

Systemet vil hver natt kjøre en spørring mot Nets for å sjekke om det er registrert nye E-fakturaavtaler. Kundekortet blir da automatisk oppdatert i Uni Economy.

 

Endring av distribusjonsoppsett


For at Uni Economy skal velge å distribuere fakturaer via E-faktura til kunder som har en aktiv avtale, må distribusjonsoppsettet for utsending av faktura endres slik at E-faktura ligger som første tilgjengelige valg i oppsettet:

 

distribusjon efaktura_epost.jpg

 

Uni Economy vil da sende E-faktura til de sluttkundene som har etablert en E-fakturaavtale, og gå videre til neste prioritet i distribusjonsplanen for de som ikke har aktivert E-faktura enda (f.eks. e-post).

 

 

Sende en E-faktura

I fakturabildet kan man under kundeinformasjon se om kunde har etablert en E-fakturaavtale:

varsel_kunde.jpg

For å sende en E-faktura til en kunde må først distribusjonsoppsettet endres som beskrevet over. Når faktura er opprettet klikker man på "Distribuer" og faktura blir sendt som E-faktura.

 

 

 

 

 

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×