Påkrevde dimensjoner

Det er mulig i Uni Economy å kreve at en konto eller flere skal ha en dimensjon.
Dette har tre statuser: påkrevd, advarsel og ikke satt.

• Påkrevd: Her får du ikke bokført mot kontoen med mindre det er lagt inn dimensjon.
  • Advarsel: Her får du en advarsel dersom du bokfører uten den valgte dimensjonen.
  • Ikke satt: Denne er standard og har ikke noen restriksjoner.

For å sette påkrevde dimensjoner har du to valg.
Det kan settes på en konto om gangen (1-2) eller et utvalg fra og til (3-5).

1. Trykk på en konto i kontoplanen og gå ned til "Påkrevde dimensjoner".
  2. Velg dimensjonen som skal bli satt, og velg så "Påkrevd", "Advarsel" eller "Ikke satt".
    • Dette må lagres ved å trykke på den grønne knappen i høyre hjørne.
    • Påkrevd dimensjon lagres for den kontoen som ble valg.
  3. Det kan også settes påkrevde dimensjoner på ett utvalg ved å trykke "..." i høyre hjørne.
    • Det kommer en dropdown meny.
  4. Trykk "Sett påkrevde dimensjoner"
    • Det kommer opp ett vindu for påkrevde dimensjoner.
  5. Velg dimensjonen som skal bli satt og hvilken type restriksjon som skal settes (Påkrevd, advarsel eller ikke satt). Velg deretter spennet av denne regelen. For eksempel konto 6000 - 7999.
    • For å reversere valget gjenta steg 4 og 5, men velg ikke satt.

påkrevde dimensjoner.png