Opprette ny leverandør

For å opprette ny leverandør velger du "Leverandører" i modulen "Regnskap", og trykker på "Ny leverandør" i øverste høyre hjørne.

I fanelinjen øverst har du 4 valg. Når du oppretter leverandør fyller du ut betingelser i fanen "Detaljer". I fanene "Åpne poster" og "Regninger" legges det fortløpende inn åpne poster og faktura som føres mot leverandøren når den er opprettet. I fanen "Dokumenter" kan du når som helst laste opp ønskede dokumenter som er tilknyttet kunden.

Når du oppretter ny leverandør kan du søke denne opp i feltet "Navn" ved å skrive inn navnet på leverandøren og trykke F6, eller ved å klikke på knappen "Søk i 1880". Deretter velger du den virksomheten du skal opprette som leverandør, og systemet vil automatisk fylle ut data som finnes i 1880.

Bankkonto og e-postadresse må legges inn manuelt selv om du bruker denne funksjonen. Dette legger du inn ved å trykke på pluss-tegnet på f.eks. bankkonto, og velge "Opprett ny".

I bildet "Betingelser" kan du overstyre standardinnstillingene som er lagt opp på selskapet ditt for de respektive feltene. Dersom du ønsker å knytte leverandøren mot et prosjekt eller avdeling gjøres dette i bildet dimensjoner.

Feltene for GLN-nummer og Peppoladresse i bildet "EHF" er kun aktuelt for utenlandske leverandører. For norske leverandører vil systemet automatisk oppdage hvilke kunder som kan motta EHF hvis du aktiverer modulen EHF-mottak på markedsplassen.