Opprette ny leverandør

1. Gå til Regnskap i venstremenyen og velg Leverandører

2. Klikk på Ny leverandør

cs Opprette ny leverandør 1 um.png

3. Du kan nå gjøre et søk mot 1880 og Brønnøysundregistrene for å finne opplysninger om selskapet. Eventuelt kan opplysningene legges inn manuelt i feltene under. Klikk på Lagre. Da kommer du til en oversikt hvor du kan legge inn flere opplysninger om leverandøren.

cs Opprette ny leverandør 2 um.png

4. I fanelinjen har du fire valg. I fanen Detaljer fyller du ut betingelser. I fanene Åpne poster og Regninger vil det fortløpende legges inn åpne poster og faktura som føres mot leverandøren. I fanen Dokumenter kan du til enhver tid laste opp ønskede dokumenter som er tilknyttet leverandøren.

cs Opprette ny leverandør 3 um.png

5. Registrer informasjon om bankkonto ved å klikke på feltet Bankkonto. Du får opp et nytt vindu hvor du kan søke etter kontonummer, eller sette hake ved Manuelt for å legge inn opplysningene selv.

cs Opprette ny leverandør 4 um.png

6. Under Betingelser kan du overstyre standardinnstillingene som er registrert på leverandøren.

Hvis du ønsker å betale leverandøren via Avtalegiro, setter du hake ved Denne leverandøren er satt opp med Avtalegiro. Hvis du har satt hake for dette, og du senere forsøker å legge en faktura fra denne leverandøren til betaling, vil du få en advarsel om at leverandøren er satt opp med Avtalegiro. Du kan likevel velge å betale fakturaen hvis du ønsker det.

cs Opprette ny leverandør 5 um.png

7. For å knytte leverandøren til et prosjekt eller en avdeling, gjør du dette i feltet for Dimensjoner.

GLN-nummer og Peppoladresse-feltene i EHF-bildet er kun relevante for utenlandske leverandører. Systemet vil automatisk oppdage hvilke norske kunder som kan motta EHF dersom EHF-mottak er aktivert via markedsplassen i systemet.

8. Du kan legge til en standard kostnadskonto eller fordelingsnøkkel. Når dette er angitt på en leverandør, vil inngående faktura som opprettes på leverandøren automatisk foreslå angitt hovedbokskonto eller fordelingsnøkkel.

cs Opprette ny leverandør 6 um.png