Opprette ny leverandør

For å opprette ny leverandør velger du "Leverandører" (1) i modulen "Regnskap", og trykker på "Ny leverandør" i øverste høyre hjørne (2). Da vil du få opp et nytt vindu (3) som tar deg gjennom et søk mot 1880 og Brønnøysundregistrene for å finne opplysninger om selskapet du vil legge inn.

Dersom du ikke ønsker å søke, kan du legge opplysningene inn manuelt i feltene under. Deretter er det bare å trykke "lagre", så kommer du til neste vindu hvor du kan legge inn flere opplysninger på leverandøren.

I fanelinjen øverst har du 4 valg. Når du oppretter leverandør fyller du ut betingelser i fanen "Detaljer".

I fanene "Åpne poster" og "Regninger" legges det fortløpende inn åpne poster og faktura som føres mot leverandøren når den er opprettet.

I fanen "Dokumenter" kan du når som helst laste opp ønskede dokumenter som er tilknyttet leverandøren.

Bankkonto må legges inn manuelt selv om du bruker denne funksjonen. Dette legger du inn ved å trykke på feltet til "bankkonto" (1). Du får da opp et nytt vindu hvor man kan foreta et søk på kontonummer eller avkrysse for "manuelt" (2) og legge disse opplysningene inn selv.

I bildet "Betingelser" kan du overstyre standardinnstillingene som er lagt opp på selskapet ditt for de respektive feltene.

Dersom du ønsker å knytte leverandøren mot et prosjekt eller avdeling gjøres dette i bildet dimensjoner.

Feltene for GLN-nummer og Peppoladresse i bildet "EHF" er kun aktuelt for utenlandske leverandører. For norske leverandører vil systemet automatisk oppdage hvilke kunder som kan motta EHF hvis du aktiverer modulen EHF-mottak på markedsplassen.