Opprette ny hovedbokskonto

1. Gå til Regnskap i venstremenyen og velg Kontoplan

2. Klikk på Opprett ny. Til høyre vil du få opp en visning med blanke felt hvor du manuelt legger inn informasjon om den nye kontoen.

3. Klikk Lagre.

CS.Opprette ny hovedbokskonto.UM.jpg

Informasjon om feltene som fylles ut:

• Mva-kode: Velg riktig MVA-kode knyttet til hovedbokskontoen.
  • Kontogruppe: Definerer hvor i balanse- og resultatrapporten kontoen havner.
  • Valuta: Velg om det er valutatilknytning på kontoen.
  • SAF-T kobling: Her kan du koble kontoen mot SAF-T standard konto
  • PostPost: Hvis det er satt hake her, kan du post post-markere på en hovedbokskonto under åpne poster.
  • Fordelingsnøkkel: Sett eventuell fordelingsnøkkel under kontooppsett.
  • Synkroniser: Sett hake her for at kontoen skal synkroniseres opp mot standard kontoplan. Setter du ikke hake, vil den være uavhengig og ikke kunne overskrives av oppdatert informasjon. Dette valget er kun tilgjengelig på standardkontoer, ikke på kontoer du oppretter selv.
  • Synlig: Hvis det er satt hake, vil kontoen være synlig under bokføring og andre operasjoner.
  • Sperret: Hvis det er satt hake, vil du ikke kunne bokføre på kontoen.
  • Sperre manuelle poster: Settes det hake her, vil systemet kunne bokføre mot hovedbokskonto, men manuell bokføring vil ikke være tillatt.
  • Forholdsmessig fradrag MVA: Velg satsgruppen for forholdsmessig MVA
  • Påkrevde dimensjoner: Velg eventuelle påkrevde dimensjoner.

Du kan endre et kontonummer i kontoplanen så lenge kontonummeret du endrer til ikke allerede er tatt i bruk. Du vil få opp et varsel før du kan gå videre. Varselet vil fortelle deg at alle transaksjoner, også tilbake i tid, flyttes til nytt kontonummer.