Opprette ny HB konto

Trykk på knappen opprett ny for å opprette ny Hovedbokskonto.

Bilde 4.png

Bilde 3.png

Mvakode: Her velger bruker korrekt mvakode knyttet til hovebokskontoen.

Kontogruppe definerer hvor i balanse og resultatrapporten kontoen havner

Om det er valutatilknytning på kontoen så velger man det under valuta.

Satsgruppe for forholdsmessig mva velges under Forholdsmessig fradrag MVA

Krysses det av for PostPost vil du kunne post mot post markere på en Hovedbokskonto under åpne poster.

Eventuell fordelingsnøkkel settes på under kontooppsett.

Du kan velge å synliggjøre en konto ved å hake av for synlig, tar du denne haken vekk vil ikke kontoen være synlig under bokføring og andre operasjoner.

Haker du av for sperret vil du ikke kunne bokføre på kontoen.

Haker du av for sperre manuelle poster vil systemet kunne bokføre mot hovedbokskonto, men manuell bokføring vil ikke være tillatt.

Eventuelle påkrevde dimensjoner velges under kontoppsett.