Ulike statuser i leverandørfaktura

Under Leverandørfaktura har du ulike faner som viser hvor i forløpet en inngående faktura eller fil ligger. Så lenge en fil ligger i innboksen, er det kun en fil. Den må opprettes for å bli en del av flyten. Det er mulig å behandle andre filer enn fakturaer i fakturaflyten, for eksempel kvitteringer og utlegg. Merk at vi likevel henviser til fakturaer i denne artikkelen.

CS.Ulike statuser i leverandørfaktura.UM.1.jpg

Forklaring til fanene:

Opprettet: Fakturaer som er blitt en del av fakturaflyten, men som ikke er behandlet videre.

Tildelt: Fakturaer som er tildelt til andre brukere for godkjenning. Du kan se hvilken bruker en faktura er tildelt til, og hvorvidt den er godkjent. Et ikon for klokke indikerer at fakturaen er tildelt, men ennå ikke godkjent. Er klokken byttet ut med en hake, indikerer dette at fakturaen er godkjent.

Godkjent: Fakturaer som har vært tildelt brukere for godkjenning, og er blitt godkjent.

Bokført: Fakturaer som er bokført. Merk at disse ikke nødvendigvis er betalt.

Ubetalt: Samlestatus over fakturaer som kan være både tildelt, godkjent og bokført (eller bare én eller ingen av delene), men er en del av fakturaflyten og er ubetalt. Du kan velge å sende filer direkte til betalingslisten fra denne statusfanen.

Betalingsliste: Fakturaer som er lagt til betaling, men som ikke er gått ut av banken ennå.

Betalt: Oversikt over fakturaer som faktisk er betalt. Dette er fakturaer som du enten har fått returfil fra banken på (gitt at du har bankintegrasjon) eller som manuelt er merket som betalt (fordi den er betalt i nettbanken). En betalt faktura er ikke nødvendigvis bokført.

Under hver fane har du mulighet for å filtrere visningen. Hvis du for eksempel står på fanen Tildelt og ønsker å kun se fakturaer som for eksempel er tildelt, men ikke godkjent enda, klikker du på ikonet for filtrering og velger Status er Tildelt. Ønsker du å se hvilke fakturaer som både er tildelt og ferdig godkjent, velger du Status er Godkjent:

CS.Ulike statuser i leverandørfaktura.UM.2.jpg

På den enkelte faktura kan du se fullstendig statuslogg med historikk:

CS.Ulike statuser i leverandørfaktura.UM.3.jpg