Nytt statusløp i leverandørfaktura

I ny versjon (23.01.2020) har vi utvidet med en ny status: "Betalingsstatus" for Leverandørfaktura. I tidligere versjoner var fakturaens bokføringsløp og fakturaens betalingsløp vist i samme status. 

Vi ser nå at flere arbeider slik at de utbetaler faktura før fakturaen er bokført. Derfor har vi nå endret til at «Status» kun viser om fakturaen er opprettet, tildelt, godkjent eller bokført. 

I overgangen til denne nye programversjonen er fakturaene som allerede er laget tilpasset dette nye 2-status systemet. Slik at faktura som nå er bokført og lagt til betalingsliste, vil ha Status: "Bokført" og Betalingsstatus: "Betalingsliste". Mens den tidligere kun ville hatt Status: "Betalingsliste".

Når en ny faktura opprettes vil man få opp et nytt ikon som viser betalingsstatus for faktura:opprettet_ubetalt.jpg


 

 

En faktura som er opprettet og har betalingsstatus "Ubetalt" vil du nå finne igjen både under fanearket "Opprettet" og "Ubetalt" i oversiktsbildet for leverandørfaktura:

opprettet_ubetaltstatus.jpg


 

 

Dersom faktura bokføres flyttes faktura til  "Bokført" i oversikten. Du vil se at faktura også blir liggende igjen under fanearket "Ubetalt":

Oversikten under "Ubetalt" vil derfor alltid vise alle fakturaer som ikke er betalt. Dette er uavhengig av hvilken status selve fakturaen har. (opprettet, tildelt godkjent etc).

bokført_ubetalt.jpg


 

 

Det er mulig å sende faktura til betaling uten å bokføre denne først. Fakturaen vil da få status «Opprettet», mens betalingsstatus endres til «Overført til bank»

opprettet_overførtbank_faktura.jpg


 

 

Ser man på oversikten i fakturamottak vil du nå finne igjen faktura både under kolonnen «Opprettet» og "Betalt»:

opprettet_betalt_oversikt.jpg


 

 

Når faktura bokføres, endres fakturastatus til "Bokført" og blir tildelt et bilagsnummer:


bokført_faktura.jpg


 

 

Fakturaen vil da ligge under kolonnen «Bokført» og «Betalt»:

bokført_betalt_oversikt.jpg


 

 

 

 

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×