Generelle MVA-innstillinger

De generelle innstillingene finner du under firmaoppsett i innstillinger.

Pkt 1.

Her velger du om du har termin mva eller årstermin.

Pkt 2.

Etter at en mva termin er avsluttet kan du sette på en sperre slik at man ikke får bokført bilag i en termin som er avsluttet.

Pkt 3.

Hvis denne innstillingen er på vil man kunne ha forskjellig dato for mva periode og kostnadsperiode.

Om du mottar en faktura med fakturadato 01.03.2019, men kostnaden gjelder februar måned kan du bokføre denne med regnskapsdato i mars og leveringsdato i februar.

Da vil mva komme på termin 2 (i mars) og kostnaden vil bli bokført i februar.

Om denne innstillingen ikke er på, da styrer regnskapsdato både mva og kostnadsperiode.

Bilde 12.png

I feltet "MVA-pliktig" angir du om selskapet er avgiftspliktig, avgiftsfri eller planlegger mva-registrering etter passert omsetningsgrense.

Bilde 13.png

I feltet "Mva-skjema" velger du det skjemaet som gjelder for det aktuelle selskapet.

Bilde 14.png