Forholdsmessig MVA

Du finner innstillinger for forholdsmessig MVA ved å gå til tannhjulet og velge Regnskap. Her kan du opprette fradragsgrupper, sette gyldighetsperiode og velge hvor mye fradrag i prosent du skal ha.

Forholdsmessig mva.png

Dersom du vil opprette flere satser eller tidsrom innenfor samme gruppe har du muligheten til dette.

Du har også mulighet til å opprette nye MVA-grupper:

Forholdsmessig mva2.png

Etter at du har opprettet og fylt ut nødvendig info kan du knytte disse gruppene mot en hovedbokskonto. Da vil den forholdsmessige mva-satsen komme som standard under bilagsføring og fakturamottak når denne hovedbokskontoen benyttes.