Fordelingsnøkkel

Ved bruk av fordelingsnøkler er det mulig å fordele regnskapsmessige transaksjoner på ulike dimensjoner. Dette er noe som blir knyttet opp mot en konto i kontoplanen, og på denne måten blir funksjonen av fordelingsnøkkel noe som skjer automatisk.

I eksempelet under er det satt opp deling av leiekostnader mellom "Verksted" og "Administrasjon". Her vil 70% av leiekostnadene blir bokført med avdeling "Verksted" og 30% med "Administrasjon"

1. For å lage en ny eller administrere eksisterende fordelingsnøkler. Gå til "Fordelingsnøkler" under "Regnskap".

2. For å opprette en ny fordelingsnøkkel. Klikk "+ Opprett ny" på venstresiden av den grønne "Lagre" knappen.

3. Velg navet og parametre på fordelingsnøkkelen.

4. Etter at navn og parametre er oppsatt tilfredsstillende klikk den grønne "Lagre" knappen.

For å administrere eksisterende fordelingsnøkler. Velg den eksisterende fordelingsnøkkelen fra listen på venstreside av steg 3.

Når fordelingsnøkkelen er laget må den tildeles en konto.

5. For å legge en fordelingsnøkkel til en konto. Gå til "Kontoplan" under "Regnskap".

6. Finn kontoen som skal bruke fordelingsnøkkelen. Klikk på kontoen i tabellen.

7. Under "Detaljer på høyreside av skjermbilde finner du "Fordelingsnøkkel". Velg fordelingsnøkkel ved å søke etter navnet, eller klikke på forstørrelsesglasset og velg den fra listen.

8. Når den riktige fordelingsnøkkelen er valgt. Klikk på den grønne "Lagre" knappen.