Importere kontoutskrift

Dersom du ønsker å importere kontoutskrift manuelt fra nettbanken, kan du gjøre dette ved å gå til Bank → Bankavstemming → Bankkontoer. Du kan enten klikke på de tre prikkene ved siden av en konto (1), eller på "Mangler kontoutskrift" (2) for å importere direkte i avstemmingsbildet. Da går du på de tre prikkene oppe til høyre i bildet og velger "Legg til kontoutskrift":

For å importere kontoutskrift, må du først hente ut en CSV-fil fra nettbanken. Dersom du trenger bistand med dette, anbefaler vi at du kontakter den aktuelle banken for hjelp.

Når du har valgt "Legg til kontoutskrift" får du opp et nytt bilde. Her kan du velge kontoen du ønsker å laste opp kontoutskrift for (3). Klikk på "Last opp fil" (4) for å laste opp ny fil fra din datamaskin, eller velg fil fra listen (5). Klikk deretter på "Neste" for å komme videre.

I det neste bildet må du velge filformat (6). Dersom du ikke finner din bank i listen, eller dersom systemet ikke klarer å tolke filen, velger du "Tilpass filformat" (7).

Når du skal tilpasse filformatet, er minimumskravet at du må legge inn dato og beløp (8). Dersom systemet ikke klarer å finne riktig kolonne, klikk på "Neste" eller "Tilbake" og velg deretter "Tilpass filformat" på nytt for å åpne flere redigeringsfelt. Når du har tilpasset formatet, kan du velge "Fullfør" (9). Kontoutskriften skal nå være lagt inn, og banktransaksjonene vil vises på banksiden i avstemmingsbildet på den aktuelle kontoen.