Registrere forskudd og trekk

Forskudd kan benyttes for å registrere utbetaling av enkelt forskudd, og systemet vil generere en kvittering for signering og forskuddet vil trekkes på (de) neste lønnsavregning(ene). Trekk kan benyttes for å registrere utleggstrekk, bidragstrekk, fagforeningstrekk eller andre typer trekk. Trekkene vil bli automatisk lagt på (de) neste lønnsavregning(ene).

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Ansatte.

2. Klikk på den ansatte du skal registrere forskudd eller trekk på.

3. Klikk på Registrer nytt forskudd eller Registrer nytt trekk.

cs.Registrere forskudd og trekk.um.2.png

Registrere nytt forskudd

Fyll ut følgende felter:

cs.Registrere forskudd og trekk.um.3.png

Tekst til lønnspost: Legg inn teksten som skal være synlig ved lønnskjøring og på lønnsslipp. Denne kan redigeres i ettertid, selv om forskuddet er i bruk.

Lønnsart: Her henter du inn lønnsarten forskuddet skal benytte. Lønnsart 400 er vår standard lønnsart for forskudd.

Fra og til dato: Legg inn start- og sluttdato for forskuddet. La feltet stå tomt dersom forskuddet skal være løpende.

Beløp: Legg inn totalbeløp uten fortegn.

Avdrag: Legg inn avdragsbeløpet som skal trekkes for hver lønnskjøring.

Arbeidsforhold: Arbeidsforholdet som gjelder for dette forskuddet.

Dokumenter: Eventuelle dokumenter til internt bruk.

Historikk: En oversikt over lønnskjøringer der forskuddet er blitt benyttet.

Registrere nytt trekk

1. Velg hvilken type trekk du ønsker å lage:

cs.Registrere forskudd og trekk.um.4.png

2. Angi deretter detaljer rundt trekket:

Trekkmal: Dersom du allerede har opprettet en trekkmal vil du kunne velge den her. Vi anbefaler å benytte trekkmal dersom du skal legge inn samme trekk på flere ansatte.

Tekst til lønnspost: Legg inn teksten som skal være synlig ved lønnskjøring og på lønnsslipp. Denne kan redigeres i ettertid, selv om trekket er i bruk.

Lønnsart: Den lønnsarten som trekket skal benytte.

Fra og til dato: Legg inn start- og sluttdato for trekket. La feltet for sluttdato stå tomt dersom trekket skal være løpende.

Saldo: Gjelder utleggstrekk skatt og skal gjelde den totale summen. Vær oppmerksom på at dette feltet låses etter lagring.

Avdrag/Trekk: Legg inn avdrag eller trekk uten fortegn som blir med per lønnsavregning.

Avdrag/Trekk prosent: Legg inn prosent dersom du ikke benytter avdrag/trekk. Det beregnes prosent av bruttolønn per lønnsavregning.

Minimumsbeløp: Dersom trekket er i prosent kan du legge inn minimumsbeløp her.

Maksimumsbeløp: Dersom trekket er i prosent kan du legge inn maksimumsbeløp her.

Arbeidsforhold: Legg inn arbeidsforholdet trekket skal beregnes av.

Leverandør: Dersom du ønsker å utbetale dette trekket via remittering/autobank, må du legge til leverandør i dette feltet. (Ved registrering av fagforeningstrekk skal alltid leverandør legges til)

KID: Ønsker du å sende trekket via remittering/autobank, kan du fylle ut KID

Kontonummer: Dette feltet henter informasjon fra leverandør som er knyttet til trekket og er ikke redigerbart.

Lag utbetaling: Sett hake dersom trekket skal generere utbetalingspost til leverandør ved utbetaling av lønnsavregning. Fungerer sammen med Leverandør, KID og kontonummer.

Dokumenter: Eventuelle dokumenter til internt bruk.

Historikk: En oversikt over lønnskjøringer der trekket er blitt benyttet.

Dersom du har et trekk som gjelder flere ansatte kan det være hensiktsmessig å opprette trekkmaler