Nummerserier

Gå til Innstillinger i toppmenyen og velg Nummerserier.

Systemet viser automatisk nummerserier for inneværende regnskapsår, men du kan velge å sette hake ved Vis alle regnskapsår for å se nummerseriene for tidligere år. Nummerseriene er kategorisert i Regnskap, Salg, Kontoer og Andre serier.

Kolonnene i oversiktsbildet er delt inn i følgende kolonner, avhengig av hvilken gruppering du står i:

• Navn på nummerserie
  • Eventuell kommentar
  • Fra nr
  • Til nr
  • Neste nr
  • Oppgave
  • Lik fakturanr. (Regnskap)
  • Samlekonto (Kontoer)
  • Aktiv

Disse feltene kan fritt endres så lenge en nummerserie ikke overlapper med en annen. I kolonne for Lik fakturanr. kan du velge om nummerserien skal følge fakturanummer, og i aktiv-kolonnen kan du aktivere/deaktivere en nummerserie.

Ved å klikke på de tre kulepunktene tilhørende en nummerserie kan du velge å sette nummerserien som standard for angitt oppgave, vise ledige numre i serien, finne neste ledige nummer eller eventuelt slette nummerserie. Det ikke er mulig å slette en nummerserie som er i bruk.

• Vis ledige numre i serien viser alle numre som ikke er benyttet innenfor intervallet oppgitt i nummerserien.
  • Finn neste ledige nr lar systemet automatisk sette neste nummer til det laveste ledige nummeret for å ivareta tett nummerserie.

Du kan også opprette ny nummerserie. Klikk på Ny nummerserie. Merk at det ikke må overlappe med eksisterende nummerserier.

Se også: