Viderefakturering

Denne artikkelen tar deg igjennom viderefaktureringsfunksjonen i systemet. Viderefakturering gjør det mulig å enkelt viderefakturere en leverandørfaktura til kunde.

Begynn med å finne den leverandørfakturaen som skal viderefaktureres. Det er mulig å viderefakturere faktura som både er bokført og opprettet (eventuelt tildelt/godkjent). Du kan også viderefakturere en kreditnota.

Når du står inne på leverandørfakturen, klikk på "•••" og velg "Viderefakturering" (1).

viderefakturering1_1.png

 

Merk: Dersom du viderefakturerer en EHF, vil du først få muligheten til å opprette produktkoblinger før du går videre. Du kan lese mer om dette her.

I neste bilde kan du se og redigere produktlinjer. Velg "Rediger produktlinjer" (2) for å gjøre endringer, eller velg "Se alle linjer" (3) for en oversikt over produktlinjene. Når du har gjort nødvendige endringer på produktlinjenivå, velger du "Overfør" (4).

PS: Du kan lese mer om redigering av produktlinjer her

overføreny.png

 

Når du har valgt "Overfør", får du tre valg (1):

  • Overfør til eksisterende ordre: Her kan du velge å overføre fakturaen til eksisterende ordre på kunden.
  • Overfør til ny ordre: Velg ny ordre for å overføre fakturaen til en ny ordre.  
  • Overfør til ny faktura: Velg ny faktura dersom du ønsker å overføre direkte til ny utgående faktura. Fakturaen blir automatisk opprettet og fakturert. Dersom du har automatisk utsendelse, vil denne også sendes ut til kunde.
    • Merk: For at faktura skal sendes ut automatisk, må standard blankett være satt og utsendelse satt opp under utsendelsesplan.
    • Dersom du ikke ønsker automatisk fakturering, er det anbefalt å overføre til ordre først.

viderefakturering4_1.png

Før du overfører produktlinjene, velger du ordre eller kunde i øverste linje avhengig av hvilket av overstående alternativer som er valgt (2).

Du kan også legge til en kommentar som vil vises i kommentarfanen på utgående faktura (3), knytte ordren eller fakturaen til prosjekt og/eller avdeling (4) (merk at dette ikke er mulig for eksiterende ordre, og at eventuelle endringer må gjøres på selve ordren) eller velge å sette på påslag eller gebyr (5). Nederst kan du også huke av for å slå sammen produktlinjer til én linje og ta med vedlegg (6). PDF-kopi av leverandørfaktura vil da legges med i utgående faktura.

Når du skal overføre, har du to valg. Velg "Godkjenn og overfør" (7) for å overføre direkte til ordre eller faktura, eller velg "Neste" (8) for å komme videre til en forhåndsvisning av viderefaktureringen

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×