Purring: Klar for innkreving

Under "Klar for innkreving" finner du alle forfalte fakturaer som er klare for å purres eller sendes som inkassovarsel.

I fakturalinjen får du blant annet en oversikt over kunde, fakturanummer, fakturadato/forfallsdato, fakturasum, gebyrer og saldo på reskontro. I tillegg får du en egen visning over fakturaen innkrevingslogg, som viser hvor i innsamlingsprosessen fakturaen er, for eksempel om det allerede er opprettet en purring eller inkassovarsel tidligere i løpet. Innkrevingsloggen kan du lese mer om her.

Opprette ny purring: For å sende faktura kan du enten huke av for flere og velge "Opprett og send valgte" i den blå nedtrekksmenyen, eller klikke på pilen i den blå menyen og velge "Opprett og send alle" (1). Du kan også gå på de tre prikkene på en fakturalinje (2) og velge "Opprett og send" dersom du kun ønsker å sende én enkelt faktura. Fra de tre prikkene kan du også aktivere purrestopp på den aktuelle fakturaen. Fakturaen vil da legge seg i flyten "Faktura med purrestopp". Klikk her for å lese hvordan du setter purrestopp på kundenivå.

Filtrere purringer: Dersom du ønsker å filtrere purringer kan du klikke på menyen hvor det står "Alle" (3). Her kan du velge å filtrere på førstegangspurring, inkassovarsel eller purringer som er sendt til inkasso. Dette kan være nyttig dersom du for eksempel kun ønsker å opprette og sende alle førstegangspurringer.

Tips: Ønsker du at purringer skal opprettes og sendes automatisk? Klikk her for å lese hvordan du setter opp dette i purreplanen.