Forsinkelsesrenter

Dersom du ønsker å benytte forsinkelsesrenter for purringer, kan dette aktiveres under Innstillinger → Salg → Innkreving (1). Nederst på siden finner du "Innstillinger for renter på purring".

For å aktivere renteberegning, må du først huke av for dette (2). Når du aktiverer, vil du få opp et nytt dialogvindu hvor du kan velge hvilke kunder det skal beregnes renter for. Klikk på "x kunder" for å se hvilke kunder som ligger i listen fra før.

Minste fakturabeløp for renteberegning: Her skriver du minimumsbeløpet systemet skal regne renter fra, for eksempel 1000 kroner.

Beregningsmetode: Her kan du velge om rentene skal regnes fra purredato eller forfallsdato på purringen.

Standardkonto renter: Her velger du standardkonto for renteinnbetalinger.

Aksepter fakturabetaling uten renter: Huk av for denne hvis du ønsker å godta fakturabetaling uten renter. Renter vil da ikke ligge som restbeløp på kundereskontro når kunden har betalt.