Purring: Aktive purringer

Under "Aktive purringer" og "Aktive inkassosaker" finner du alle purringer og inkassosaker som er opprettet og/eller sendt ut til kundene.

Aktive purringer

Her får du en oversikt over alle aktive purringer eller inkassovarsler til kunder inkludert forfallsdato, restsum, e-posten purringen er sendt til og eventuelle gebyrer. Kun purringer/inkassovarsler som ikke er betalt eller markert som fullført vises her.

Til høyre i bildet kan du se om purringene er sendt eller ikke (1). Alle purringer i denne flyten er opprettet, men dersom disse har status "Ikke sendt" er de ikke sendt ut til kunden. Dersom du huker av for purringer, vil du få valget mellom å sende eller slette disse i den blå nedtrekksmenyen (2). Du kan filtrere purringene ved å trykke på menyen hvor det står "Alle" (3). Purringene kan filtreres på statusene "Sendt"/"Ikke sendt".

Ved å klikke på de tre prikkene (4) kan du velge å redigere, forhåndsvise, sende eller slette purringen, eller endre status manuelt til fullført dersom purringen ikke lenger er aktuell. Purringen vil da flytte seg til visningen for "Fullførte purringer". Dersom du velger å slette purringen, vil den legge seg tilbake under flyten "Klar for innkreving".

Ved å klikke på "Rediger" kan du endre e-posten purringen sendes til. Her er det også mulig å legge til renter manuelt, men vi anbefaler å benytte funksjon for forsinkelsesrenter for automatisk renteberegning.

Aktive inkassosaker

Under "Aktive inkassosaker" ser du alle fakturaene som er sendt til inkasso. Merk at for å sende faktura til inkasso, må du ha en aktiv integrasjon mot et inkassoselskap. Dersom du flytter fakturaen til denne flyten i systemet uten en integrasjon, vil det ikke ha en reell betydning og fakturaen blir liggende i flyten uten at den faktisk er sendt til inkasso. Det vil heller ikke være mulig å tilbakestille statusen på fakturaen.