Valutaoppsett

Du kan endre valutaoppsett for selskapet under Innstillinger → Regnskap (1).

For å endre valuta, bla ned til "Valuta" og endre til ønsket valuta fra nedtrekksmenyen (2). Valutaen du velger her vil være standard valuta for all bokføring og fakturering i systemet.

Konto for valutagevinst (3): Definerer hvilket konto som skal være for valutagevinst.

Konto for valutatap (4): Definerer hvilket konto som skal være for valutatap.

Valuta og Autobank

Ved bruk av autobank for valutaremittering må valutagevinst- og valutatapskonto defineres. Dette er for at systemet skal kunne bokføre gevinst og tap når avregningsreturen blir lest inn fra banken.

Valuta og bilagsregistrering

Valutagevinst og valutatap blir også beregnet og automatisk postert når man skal bokføre valutabilag i bilagregistreringen.

Valuta og utgående faktura

Dersom du kun ønsker å endre valuta på utgående faktura eller for en spesifikk kunde, kan dette defineres på den aktuelle fakturaen eller på kundekortet. Dersom valuta spesifiseres på kundekortet vil alle fakturaer til den aktuelle kunden bli fakturert i valgt valuta.