Forholdsmessig MVA

Du finner innstillinger for forholdsmessig MVA ved å gå til tannhjulet (1), velge "Regnskap" (2) og fanen "Forholdsmessig MVA / fradrag" (3). Her kan du opprette fradragsgrupper, sette gyldighetsperiode og velge hvor mye fradrag i prosent du skal ha.

Forholdsmessig 1.png

Dersom du vil opprette flere satser eller tidsrom innenfor samme gruppe har du muligheten til dette.

Forholdsmessig 2.png

Du har også mulighet til å opprette nye MVA-grupper. Klikk på "Administrer grupper" (1) så vil du få opp et nytt vindu med mulighet for å redigere/tilføye MVA-grupper (2):

Forholdsmessig 3 og 4.png

Etter du har lagret endringer, kan du bruke nedtrekksmenyen for å endre tekst på de ulike gruppene som er generert:

Forholdsmessig 5.png

Etter at du har opprettet og fylt ut nødvendig info så har du tre ulike muligheter for å registrere forholdsmessig MVA i bilag:

1. Knytte disse gruppene mot en hovedbokskonto. Da vil den forholdsmessige mva-satsen komme som standard under bilagsføring og fakturamottak når denne hovedbokskontoen benyttes.

Forholdsmessig 6.png

2. Søk opp satsgruppen direkte i feltet "Fradrag %" i bilagsføringen

3. Angi forholdsmessig MVA selv i feltet "Fradrag %" i bilagsføring. OBS, dette alternativet fordrer at det er lagt inn minst én satsgruppe under innstillingene.

Fradrag 3.png