Slette eiendel

Automatiske avskrivinger lager ett bilag per måned som skal avskrives, og samtlige blir kreditert når bilaget slettes. Dersom avskrivingene ligger i en låst regnskapsperiode, vil ikke krediteringen finne sted. Det er avgjørende å være sikker på at du ønsker å slette eiendelen. Du bør kontrollere de bokførte avskrivingene og låse opp regnskapsperiodene før du sletter.

1. Gå til Regnskap i venstremenyen og velg Eiendeler

2. Klikk på de tre kulepunktene på aktuell eiendel og velg Slett eiendel.

cs. Slette eiendel 1 um.png

3. Klikk på Slett

cs. Slette eiendel 2 um.png

Generelt sett bør du kun slette en eiendel dersom den ikke tidligere har blitt avskrevet i regnskapet, eller hvis den ble lagt inn ved en feil. I noen tilfeller har gjerne automatiske avskrivninger blir aktivert på en eiendel ved registrering, med tilhørende genererte bilag tilbake til kjøpstidspunktet. Dersom dette er tilfelle og eiendelen ikke hører hjemme i regnskapet, kan den likevel slettes.