Årsavslutning: Avstem balansen

Når du skal avstemme balansen, får du en oversikt over alle dine balansekontoer som inneholder en saldo.

1. Dersom saldoen er den samme som i regnskapet, kan du klikke på knappen med saldoen på høyre side av registreringsfeltet.
  2. Når du har fylt inn sum automatisk, settes kontoen med status kontrollert (grønn hake).
  3. Dersom det er en differanse på en eller flere kontoer må du registrere beløpet manuelt. Dersom du legger inn en avvikende saldo må du legge inn en kommentar som forklarer differansen før kontoen får status kontrollert (grønn hake).
  4. Du kan også legge ved dokumentasjon som vedlegg, ved å trykke på skyen under Vedlegg. I følge bokføringsloven § 11 skal det foreligge dokumentasjon for alle balanseposter av betydning.
  5. Når du har registrert alle kontoer, klikker du på «Fullført».