Årsavslutning

I modulen Årsavslutning har vi laget en oversikt som tar deg gjennom årsavslutningen steg for steg med korte forklaringer underveis.

Årsavslutning er en funksjon for avstemming av årsregnskap, føring av disponeringer og innsending av ligningsoppgave. Årsregnskap til Brønnøysundregisteret vil være på plass i løpet av kort tid. Årsavslutning er beregnet for små og mellomstore firmaer med firmatype AS, ENK, NUF og ASA.

Vær oppmerksom på at eiendeler henger tett sammen med årsavslutningen. Eiendelene avskrives regnskapsmessig i løpet av året og skattemessig ved årets slutt. Midlertidige forskjeller må føres mot feks "utsatt skattefordel" eller "utsatt skatteforplikelse", og eiendelene må samsvare med det som står på kontoene for eiendeler i regnskapet før man starter på årsavslutningen. Dersom selskapet har eiendeler som ikke er registrert i eiendelsfunksjonen vil disse ikke komme med på ligningsmeldingen fra systemet

Når punktene på sjekklisten er fullført og haket av kan du lagre og gå videre til neste punkt for å starte på årsavslutningen. 

Hvis du underveis i prosessen ønsker å starte på nytt kan du velge "Nullstill årsavslutning" oppe i høyre hjørnet under "flere valg" (1). Dette vil nullstille alle trinn du måtte har kjørt så langt i prosessen, men merk at dersom skjema er sendt til Altinn må dette håndteres manuelt. Systemet vil ikke slette innsendte skjema i Altinn-portalen.

Årsavslutning oppdatert 2022-07-14_10-23-31_1.png

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×