Trekkplikt uten skattetrekk

Om en ansatt ikke tar ut lønn, men det likevel skal rapporteres trekkplikt på en eller flere lønnsarter, må det opprettes egne lønnsarter for dette. I dette eksempelet tas det utgangspunkt i Lønnsart 701 Fri bil - standardregel regnr. Denne funksjonen kan også benyttes på andre lønnsarter.

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Lønnsarter. Klikk på Ny lønnsart.

cs.trekkplikt uten skattetrekk.UM.1.png

2. Lag en nøyaktig kopi av lønnsarten du bruker, men klikk på pilen for å velge Trekkplikt uten skattetrekk under behandling. På denne måten blir det innberettet som skattepliktig, slik at du unngår negativt skattetrekk på lønnsavregningen. Innberetningen skjer med skattetrekk i A-meldingen.

Tips! Aksjonærer som ikke er ansatt i selskapet, men som benytter selskapets bil privat, skal utbyttebeskattes for den private fordelen. Da kan trekkplikt uten skattetrekk benyttes. Du kan lese mer om trekkpliktige naturalytelser hos Skatteetaten.

cs.trekkplikt uten skattetrekk.UM.2.png