Feriepenger for arbeid i utlandet

Skal du utbetale feriepenger som ikke skal innberettes på vanlig måte, for eksempel utbetaling av feriepenger for arbeid i utlandet, kan du ikke bruke systemets standard lønnsarter 50, 51 eller 52. Da må du opprette nye.

Oppsett av nye lønnsarter

1. Gå til Lønn i venstremenyen. Velg Lønnsarter

2. Klikk på Flere valg.

3. Velg Ny lønnsart.

cs.Utbetal feriepenger for arbeid i utlandet eller etterlønn ved dødsfall.UM.1.jpg

Det skal opprettes to nye lønnsarter. Den ene skal være helt lik den lønnsarten som er knyttet opp mot feriepengelisten. Den andre skal fylles ut med korrekt innberetning under a-meldingsinformasjon. Du oppretter altså en lønnsart A, som er helt lik lønnsart for feriepenger med samme oppsett under a-meldingsinformasjon, og en lønnsart B som er helt lik lønnsart for feriepenger, med unntak av oppsettet under a-meldingsinformasjon. Bruk Skatteetaten for å finne korrekt a-meldingsinformasjon for det tilfellet du står ovenfor.

4. Opprett lønnsart 54 - Tilbakeføre feriepenger for korreksjon. Den er helt lik lønnsart 50 - Feriepenger forr.år:

cs.Utbetal feriepenger for arbeid i utlandet eller etterlønn ved dødsfall.UM.2.png

5. Opprett lønnsart 55 - Feriepenger arbeid i utland. Den er lik lønnsart 50 - Feriepenger med unntak av a-meldingsinformasjon.

cs.Utbetal feriepenger for arbeid i utlandet eller etterlønn ved dødsfall.UM.3.png

Framgangsmåte

1. Gå til Lønn i venstremenyen. Klikk på Lønnsavregning og velg Ny lønnsavregning. Velg oppsettet som passer med rutinen for Utbetale feriepenger.

cs.Utbetal feriepenger for arbeid i utlandet eller etterlønn ved dødsfall.UM.4.png

Du skal nå ha en lønnsavregning som inneholder feriepenger for systemets standard for eksempel lønnsart 50 - Feriepenger forr.år. med positivt fortegn.

2. Legg manuelt inn Lønnsart 54 - Tilbakeføre feriepenger for korreksjon med negativt fortegn og Lønnsart 55 - Feriepenger arbeid utland med positivt fortegn

cs.Utbetal feriepenger for arbeid i utlandet eller etterlønn ved dødsfall.UM.5.png

Du har nå oppdatert feriepengelisten (lønnsposten i lønnsart 50), nullstilt innberetningen som følger feriepengeposten (den negative lønnsposten i lønnsart 54), og innberettet beløpet på korrekt måte (lønnsposten i lønnsart 55).