Nullstille lønnsavregning

Før du nullstiller en lønnsavregning anbefaler vi å innhente lønnslipper, konteringssammendrag og lønnsposter fra oversiktsvinduet. Dette er fordi en nullstilling vil oppdatere lønnsavregningen med siste endring av faste poster, lønnsarter og skattetrekk på de ansatte hvis det er gjort endringer.

Nullstille lønnsavregninger med status Opprettet

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Lønnsavregning. Velg aktuell opprettet lønnsavregning.

cs.nullstille lønnsavregning.um.1.png

2. Klikk på Flere valg og velg Slett lønnsavregning.

cs.nullstille lønnsavregning.um.2.png

NB! Det er ikke er mulig å gjenopprette en slettet lønnsavregning. Dersom en lønnsavregning tidligere har vært avregnet, og sendt i en A-melding, er det ikke mulig å slette den.

Nullstille lønnsavregning med status Avregnet eller Bokført

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Lønnsavregning. Velg aktuell avregnet eller bokført lønnsavregning.

cs.nullstille lønnsavregning.um.3.png

2. Klikk på de tre kulepunktene og velg Nullstill lønnskjøring.

cs.nullstille lønnsavregning.um.4.png

3. Skriv inn den firesifrede koden og velg Nullstill for å bekrefte nullstilling av lønnsavregning. Lønnsavregningen vil nå ha status Opprettet.

cs.nullstille lønnsavregning.um.5.png

NB! Det tidligere krediterte lønnsbilaget blir ikke automatisk kreditert ved en nullstilling. Hvis det er behov for kreditering av tidligere bilag må det gjøres manuelt i Regnskapsmodulen.