Administrere lønnsavregning

 Denne artikkelen tar for seg hvordan du administrerer og avregner en lønnsavregning.

Etter å ha opprettet en lønnsavregning har du mulighet til å administrere denne. Du kan og administrere andre lønnsavregninger, ved å navigere til Lønn --> lønnskjøringer Du vil da få opp en liste med alle lønnskjøringer, som enten har status Opprettet, Avregnet eller Bokført. 

statuser lønnsavregning.jpg

 

Det første man ser i lønnsavregningen er et sammendraget og utvalget for lønnskjøringen. Dette kan og hentes fram om man velger Sammendrag. 

Sammendrag

Sammendraget viser Beløp til utbetaling, Grunnlag for AGA, antall ansatte inkludert i kjøringen, feriepengegrunnlag og forskuddstrekk. Beløpene vil endre seg når man setter opp flere poster på en ansatt eller inkluderer flere ansatte i kjøringen.

Utvalg

Dette er utvalget som du inkluderte når du opprettet Lønnsavregningen. Dette kan endres om du velger Rediger. Dersom lønnsslippene skal inneholde en fast tekst, kan du og sette inn dette ved å velge Legg til fritekst. 

sammendrag lønnsavregning.jpg

Dersom du ikke har ansatte med faste poster eller trekk, eller at du eventuelt har valgt å ikke inkludere ansatte med faste poster, vil du starte med en tom lønnsavregning. Du kan da velge "hent ansatte". Du kan hente flere ansatte så lenge du ikke har fullført lønnsavregningen. Når du har hentet opp en ansatt kan du registrere lønnspostene på den ansatte. Forskudd og trekk kan settes inn direkte i lønnsavregningen på den ansatte, ved å velge enten trekk eller forskudd. I oversikten over ansatte vil det og være en rød trekant ved siden av navnet dersom det mangler info, for eksempel skattekort eller kontonummer på en ansatt.

 

 hente ansatte ny.jpg

 

 

Under Flere Valg kan du 

flere valg lønnsavregning.jpg

Dersom du velger å slette lønnsavregning, og lønnsavregningen er bokført må du slette lønnsbilaget. 

Du kan ikke slette lønnsavregningen om den er inkludert i en a-melding. Lønnskjøringen kan derimot fortsatt nullstilles. 

 Når du har lagt inn de ansatte og de lønnspostene som tilhører lønnsavregningen kan du velge å fullføre lønnsavregningen.

fullføre lønnsavregning.jpg

 

Du får da opp valg som spesifiserer hvordan du vil avslutte lønnsavregningen. 

 

valg fullfør lønnskjøring.jpg

 

Når lønnskjøringen er avregnet eller bokført, får du opp et statusbilde som viser nåværende status på avregningen, samt detaljer.

statuser lønnsavregning ny.jpg

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×