Innstillinger for lønnsarter

1. Gå til Lønn i venstremenyen og klikk på Lønnsarter

2. Søk opp aktuell lønnsart du ønsker å administrere

3. Du registrerer informasjon om lønnsarten i følgende bilde: 

Klikk på bildet for å forstørre

CS.Lønnsarter.Innstillinger.uni1.png

 

Innstillinger

Trekk i fastlønn for ferie: Sett hake dersom du ønsker trekk på lønnsarten når du har satt hake ved «Trekk i fastlønn for ferie» på lønnsavregningen.

Antall 0 til A-meldingen: Dersom en lønnsart ikke skal telle timer (ofte brukt hvis et tillegg skal legges på ved siden av timelønn), skal haken være på her.

Skjul på lønnslipp: Dette vil skjule lønnsposten på lønnslippen. Kan kun benyttes på lønnsarter som ikke påvirker utbetalingen.

Systemets lønnsart: Lønnsarter som systemet benytter som standard til blant annet Skatt, feriepenger, forskudd og lignende. NB: Kun en lønnsart om gangen kan legges på med hver av systemenes lønnsarter.Type lønnsart: Her setter du opp lønnsart for AGA refusjon/pensjon. Dersom dette er valgt vil denne lønnsarten bli med på A-meldingen.

Standard lønnsart: Her vises det om lønnsarten er standard i systemet eller egendefinert. Hvis lønnsarten ligger uten kode betyr det at den ikke lenger blir vedlikeholdt av systemet. Dette skjer hvis en lønnsart er opprettet av bruker på selskapet selv, eller om brukeren har endret en Standard lønnsart. Det er ikke mulig å legge på igjen en slik kode.

 

Grenseverdi

Grenseverdi-type: Antall eller Beløp. Spesifiserer hvilket felt Grenseverdi gjelder, om det er antallet eller beløpet som skal passere grenseverdien.

Grenseverdi: Verdien som skal oppnås før en endring skal inntreffe.

Ny sats: Dersom det er satsen som skal endres når grenseverdien er oppnådd så fyller du inn ny sats her.

Ny lønnsart: Dersom det er lønnsarten som skal endres etter at grenseverdien er oppnådd så fyller du inn lønnsartnummeret til den nye lønnsarten her. 

NB: Du vil få opp et varsel om at du ikke får lagre dersom ny sats eller lønnsart ikke er lagt inn når du satt på bruk av grenseverdi. Dette er for å forhindre at det oppstår splitt på samme lønnsart. 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×