Registrere feriepengegrunnlag

Registrere feriepengegrunnlag manuelt ved oppstart

1. Gå til Innstillinger i toppmenyen og velg Lønn.

cs.registrere feriepengegrunnlag.UM.1.jpg

2. Velg fanen Feriepenger og klikk på Registrer under Feriepengegrunnlag.

cs.registrere feriepengegrunnlag.UM.2.png

3. Sett eventuelt hake ved Vis ansatte uten grunnlag ved behov. Under kolonnen Gr.lag manuelt kan du endre feriepengegrunnlag per ansatt. Klikk Lagre.

cs.registrere feriepengegrunnlag.UM.3.png

Forklaring av kolonneoppsettet:

• Sats er som systemets standard på 10,2 prosent. Dette kan du endre for alle ansatte eller for hver enkelt ansatt
  • 6. Ferieuke er Ja dersom en ansatt er over 60 år (som er lovpålagt) og Nei dersom en ansatt er under 60 år. Dette er kun mulig å overstyre dersom du setter hake for Ignorer grunnbeløp under lønnsinnstillinger.
  • Tidl. utbetalt viser hva som er utbetalt ved tidligere lønnsavregninger. Gjelder også manuelle føringer så lenge disse gjøres i en lønnsavregning.
  • Utbetales er hva som gjenstår å utbetale.

NB: Manuelt registrert feriepengegrunnlag kan korrigeres i ettertid. Dersom du ønsker å manuelt korrigere feriepenger for tidligere år, må du først endre regnskapsår i nedtrekkslisten i toppmenyen.

Systemets registrering av feriepengegrunnlag

Gå til Lønn i venstremenyen og velg Lønnsarter. Er det satt hake ved Med i grunnlag for: Feriepenger vil systemet beregne feriepengegrunnlag av lønnsarter.

cs.registrere feriepengegrunnlag.UM.4.jpg

Dersom det er benyttet lønnsarter som har hake for feriepenger i en avregnet lønnsavregning, vil du se at feriepengegrunnlaget endres for hver lønnsavregning.