Betale forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift

Det finnes to måter å betale forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift (AGA) på i systemet. Det kan gjøres via veilederen til A-meldingen, eller ved å registrere betaling manuelt – som vist i stegene nedenfor.

For å kunne betale forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift forutsetter det at status periode er enten mottatt eller mottatt med retningslinje.

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg A-melding

2. Klikk på A-meldingsdetaljer for å manuelt registrere betaling, eller klikk på en valgfri periode for å gå via veilederen til A-meldingen.

cs.betale forskuddstrekk og aga.UM.1.png

3. Bruk pilene til å navigere deg til den perioden du ønsker å betale.

4. Klikk på kulepunktene og velg Betal f.trekk og aga

cs.betale forskuddstrekk og aga.UM.2.png

5. Sett hake ved Forskuddstrekk, Arbeidsgiveravgift og/eller Finansskatt (sistnevnte dukker kun opp dersom det er aktivert på selskapets lønnsinnstillinger).

6. Velg Betalingsdato

7. Velg mellom Send betalinger direkte til bank dersom du har aktivert Autobank eller Legg til betalingsliste for å viderebehandle betalingsposten i bankmodulen

cs.betale forskuddstrekk og aga.UM.3.png

Utbetalingsposter genereres per periode, men utbetalingsposter kan korrigeres manuelt i bankmodulen om du ønsker å legge sammen periodene til en termin.

Hvis du ønsker å bokføre betalingen, for eksempel hvis den er betalt manuelt i banken, kan du velge Bokfør betaling. Ønsker du å kun endre statusen på betalingen uten å bokføre den, kan du velge Endre status til bokført og betalt. Vær oppmerksom på at dette valget ikke vil bokføre betalingen.