Registrering av fravær: Permisjon

Permisjon kan registreres via ansattkortet, eller via utvidelsen Fravær dersom dette er aktivert via Markedsplassen i systemet.

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Ansatte. Klikk på den ansatte det skal registreres permisjon på

2. Klikk på Legg til ny permisjon

cs.registrering av fravær permisjon.UM.1.jpg

eller

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Fravær

2. Klikk på Registrer

cs.registrering av fravær permisjon.UM.2.jpg

3. Fyll ut feltene. Dette trinnet er likt uavhengig av om du registrerer permisjonen via Fravær eller Ansatte

• Type: Du må angi hvilke type permisjon dette gjelder
  • Arbeidsforhold: Angi hvilket arbeidsforhold permisjonen gjelder for. Husk å angi riktig arbeidsforhold dersom du har flere enn en arbeidsforhold. Dersom du har flere arbeidsforhold som skal ha permisjon, må det opprettes nye permisjoner
  • Prosent: Oppgi hvor mange prosent permisjonen utgjør av den avtalte stillingsprosenten til den ansatte. Dersom den ansatte f.eks. er ansatt i 80 prosent stilling og skal ha to dager permisjon i uken, skal det stå 50 i feltet for prosent.
  • Startdato: Datoen permisjonen starter
  • Sluttdato: Datoen permisjonen slutter. Du kan ikke slette permisjoner som er innrapportert. Dersom det viser seg at det ikke ble noe av permisjonen, setter du sluttdato lik startdato
  • Kommentar: Dette er for din egen opplysning. Det blir ikke innrapportert i A-meldingen.

4. Klikk Lagre

cs.registrering av fravær permisjon.UM.3.png

Endre permisjonsprosent

For å endre permisjonsprosent må du avlutte eksisterende permisjon med den datoen endringen skjedde. Deretter må du opprette en ny permisjon med ny permisjonsprosent og startdato.

Permisjoner som er lovfestet

Lovfestede permisjoner finner du under Arbeidsmiljølovens kapittel 12 Rett til permisjon

Permisjoner som ikke er lovfestet

Permisjoner som ikke er lovfestet, avtales mellom arbeidsgiver og arbeidstaker eller via tariffavtale. Arbeidstakers rett til slik permisjon og eventuell lønn er avhengig av avtalene som er inngått.

Du må oppgi permisjon hvis en ansatt har hel eller delvis permisjon fra arbeidsforholdet i 14 dager eller mer. Dette gjelder både sammenhengende og ikke sammenhengende permisjonsdager, lønnede og ulønnede permisjoner. Du kan oppgi alle permisjoner, også kortere permisjoner på mindre enn 14 dager, men dette er ikke et krav.