Registrere permittering av ansatte

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Ansatte.

2. Klikk på den ansatte du skal registrere permittering på.

cs.registere permittering av ansatte.um.1.png

3. Klikk på Legg til ny permisjon.

cs.registere permittering av ansatte.um.2.png

4. Klikk på pilen og velg Permittering

cs.registere permittering av ansatte.um.3.png

5. Legg inn følgende informasjon:

• Prosent: Hvor mange prosent permitteringen utgjør av den avtalte stillingsprosenten til den ansatte. Dersom den ansatte for eksempel er ansatt i 80 prosent stilling og er permittert to dager i uken, skal det stå 50 i feltet for Prosent.
  • Arbeidsforhold: Velg hvilket arbeidsforhold permitteringen gjelder for.
  • Startdato: Oppgi datoen permitteringen iverksettes.
  • Sluttdato: Oppgi datoen permitteringen avsluttes. Du kan ikke slette permitteringer som tidligere er innrapportert. Dersom det viser seg at det ikke ble noe av permitteringen, setter du samme dato på Sluttdato og Startdato.
  • Arbeidsforhold: Velg hvilket arbeidsforhold permitteringen gjelder for. Dersom du ikke får mulighet til å velge, er det fordi det kun foreligger ett arbeidsforhold på den ansatte.
  • Kommentar: Dette er for din egen opplysning. Det blir ikke med i A-meldingen.

cs.registere permittering av ansatte.um.4.png

For å endre permitteringsprosent, må du avslutte eksisterende permittering med den datoen endringen skjedde. Deretter må du opprette ny permittering med ny prosent og startdato.

Innberette permittering av ansatte

Start opprettelsen av en A-melding for perioden permitteringen gjelder. Klikk Send.

cs.registere permittering av ansatte.um.5.png

Viktig om permittering

• Oppgi permittering hvis en ansatt midlertidig fritas fra arbeidsplikt i forbindelse med driftsinnskrenkninger eller driftsstans. Dette gjelder enten det bestemmes ensidig av arbeidsgiver eller etter avtale i det enkelte tilfellet.
  • Permittering skal oppgis uansett lengde, også hvis hele permitteringsperioden er innenfor arbeidsgiverperioden.
  • Skal du oppgi lønn eller ytelser til en ansatte som er permittert, oppgir du det på samme måte som du har gjort tidligere, for eksempel som fastlønn, timelønn eller annen inntekt. Det er ikke en egen beskrivelse for lønn utbetalt under permittering.

Dersom du har ytterligere spørsmål, se veiledningen til A-ordningen om permittering eller Navs egne side om permitteringer.