Bankinnstillinger

Under Bankinnstillinger kan du sette opp ulike innstillinger som vil påvirke hvordan systemet håndterer betalingsfiler. For å gå til Bankinnstillinger, klikker du først på Innstillinger (1), Bank (2) og Bankinnstillinger (3). Bankinnstillinger er delt inn i Regnskapsgodkjente betalinger, Bankinnstillinger, Autobank og Mellomkontoer.

Regnskapsgodkjente betalinger

Øverst i bildet kan du velge om du ønsker å aktivere regnskapsgodkjente betalinger (RgB) på selskapet. Dersom RgB aktiveres, får du muligheten til å godkjenne utbetalinger direkte fra systemet istedenfor å måtte ettergodkjenne betalingene i nettbank. For å aktivere RgB, må du være bankadministrator. Det er ikke alle banker som støtter RgB, du kan lese mer om bestilling av RgB og hvilke banker som støtter dette her.

rgb bilde.png

Bankinnstillinger

1. Her kan du endre akseptabelt differansebeløp ved innbetaling. Dette gjenspeiler differansen systemet vil godta for å bokføre en innbetaling mot en faktura med feil sum.

2. Konto for bankgebyr: Her velger du konto som systemet skal føre bank- og kortgebyr mot. Denne er automatisk satt til standardkonto 7770.

3. Bokfør kun innbetalinger som matcher: Hvis du krysser av på denne vil systemet kun bokføre innbetalinger som matcher med salgsfaktura. Alle andre innbetalinger vil bli ignorert i sin helhet. Les mer om konsekvensene av dette under Skjulte innbetalinger.

Autobank

I praksis kan du se bort ifra de to øverste valgene. Huk av for "Bokfør kun utbetalinger fra UniEconomy" dersom du ønsker at systemet kun skal bokføre betalinger som er sendt fra systemet.

Mellomkontoer

Her setter du opp mellomkontoer for innbetalinger, utbetalinger og lønn. Betalinger som systemet ikke klarer å autoføre på riktig konto vil bokføres mot disse kontoene. Mellomkonto for innbetalinger brukes når det kommer inn innbetalinger som systemet ikke klare å matche, og som må håndteres manuelt. Les mer om Innbetalt ingen match