Bankkontoer

Under Innstillinger → Bank → Bankkontoer (1) kan du administrere firmaets bankkontoer. Bankkonto må legges inn her for å vises på utgående faktura og dersom selskapet benytter Autobank

Merk: For at korrekt bankkonto skal vises på blankett for utgående faktura, må kontoen være satt opp som Standard drift

I listen finner du en oversikt over hvilke bankkontoer som er satt opp, tilhørende hovedbokskontoer og hvilke kontoer som er satt opp som standard drift/lønn/skatt. For å opprette en ny bankkonto, klikk på "Legg til ny bankkonto" (2).

Du får nå opp et vindu hvor du må fylle inn informasjon om navn på konto, type konto (drift/lønn/skatt), kontonummer og hovedbokskonto. Systemet henter automatisk inn informasjon om bank og IBAN basert på kontonummeret som legges inn. Dersom det ikke velges hovedbokskonto, vil systemet også velge dette automatisk. Som standard vil det velges 1920 for drift, og 1950 for skattetrekkskonto. Huk av for "Sett som standard driftskonto/skattetrekkskonto" dersom kontoen skal være standard drift eller skatt. Når du er ferdig, klikker du på "Lagre bankkonto", og deretter på "Lagre innstillinger" i vinduet for bankkontoer (3).

I listen kan du også administrere eksisterende kontoer. Standard konto kan enkelt endres ved å klikke på de tre prikkene (4) for den aktuelle kontoen og velge "Sett som standard drift/lønn/skatt", eventuelt "Fjern som standard drift/lønn/skatt".

Via de tre prikkene kan du også slette kontoen, men det er kun mulig å slette en konto som ikke har vært i bruk. Dersom det allerede er føringer knyttet til kontoen vil det ikke lenger være mulig å slette kontolinjen. Merk at dette også gjelder dersom det ikke benyttes Autobank.

I kolonnen "Kobling mot bank" kan du se om kontoen er knyttet opp mot banken via Autobank. Dersom det eksisterer en kobling mot bank vil det vises en grønn hake. Dersom du ønsker å knytte kontoen opp mot en ny autobankavtale, kan du klikke her for mer informasjon.