Bankavstemming: Bokføringsregler

Bokføringsregler i bankavstemming gjør det mulig å bokføre transaksjoner fra bank enkelt og raskt. Dette er nyttig for transaksjoner utført i banken som ikke blir registrert via autobank, for eksempel renter eller gebyrer. Under følger en gjennomgang av hvordan disse bokføringsreglene settes opp.

Gå til Bank → Bankavstemming og finn den aktuelle kontoen du skal avstemme. Inne i bankavstemmingsbildet må du klikke på de tre prikkene og velge "Bokfør alle bankposter i listen" (1).

Klikk på "Bokføringsregler" og velg "Rediger regler" (2).

Endre eller opprett regler

Klikk på "Legg til regel" (1) for å lage ny regel. Du kan også opprette ny regel basert på forslag fra systemet, velg enten "Gebyr" eller "Renter" for å få en standardregel for disse (2).

For å matche regelen mot en post, må det være noe informasjon som samsvarer. Dette kan for eksempel være ord i beskrivelsen. Dersom rentetransaksjoner inneholder ordet "Renter" i beskrivelsen, kan du velge at tekst skal inneholde "renter" (3). Tilsvarende kan du opprette betingelser for beløp, dato, valutabeløp og fakturanummer (4).

Klikk på søppelkassen for å slette en betingelse (5). Dersom du ønsker å føre postene mot en annen konto, velg konto fra nedtrekksmenyen under "Føres på konto" (6). Klikk på "Lagre" når du er ferdig (7).

For å kjøre en regel, velg enten "Kjør alle aktive regler" eller velg aktuell regel under "Kjør spesifikk regel" (8) i nedtrekksmenyen. Du kan også kjøre regler direkte basert på forslag fra systemet (9).