Bokføre banktransaksjon

I noen tilfeller kan det mangle regnskapsposter på bankkonto. Dette kan for eksempel være renter og gebyrer som er betalt direkte i banken, men som ikke er bokført i systemet. Det kan også være innbetalinger som har kommet inn i bank, men som er skjult av systemet på grunn av bokføringsregel.

Inn- og utbetalinger kan enkelt bokføres direkte fra bankavstemmingsbildet, enten per transaksjon eller samlet. Det er også mulig å sette opp egne bokføringsregler i bankavstemming som gjør at systemet automatisk kan foreslå konto for postering.

Dersom du kun skal bokføre en enkelt transaksjon, kan du klikke på transaksjonen og velge Bokfør transaksjon.

cs. Bokføre banktransaksjon 1 um.png

Når du velger å bokføre, får du opp et nytt vindu hvor du kan fullføre bilagsregistreringen. Fyll ut de kolonnene som passer og velg gjerne å tilpasse kolonneoppsettet ved å klikke på tannhjulet. Dersom du ønsker å bokføre på flere linjer klikk på + Legg til ny linje.

Velg Bokfør og avstem dersom du ønsker å bokføre bilag og avstemme transaksjonen.

cs.bokføre banktransaksjon.um.2.png

Tips! Ved å klikke på Rediger bokføringsregler blir du sendt til bankinnstillinger hvor du kan sette opp regler for bokføring i bankavstemming.

Ved å klikke på de tre kulepunktene kan du velge Bokfør alle bankposter i listen. Da vil du få opp alle bankpostene som er åpne. Bokføringen fungerer tilsvarende som forklart over.

cs. Bokføre banktransaksjon 3 um.png